Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Hej dziewczęta, a TG to jak wcześnie po operacji sprawdzacie? Ja jestem 6 tyg po operacji w CO Warszawa i TG jak dotąd miałam wyłącznie przed operacją sprawdzanie. Kolejne spotkanie ze szpitalem to dopiero kwiecień - jodowanie. Może warto coś na własną sprawdzić? Z wpisów wnioskuję, że Karolaols też TG nie miała badane - również w Warszawie? Endokrynolog też nic nie mówił o konieczności sprawdzania tego markera ....
-
Anulka123 ja tg miałam badane teraz pierwszy raz i było to niecałe 2 miesiące po operacji.
-
fasola1983
Na dużym jodzie byłam w swojej bieliźnie i ciuchach. Powiedzieli nam że możemy mieć swoje rzeczy żeby czuć sie komfortowo. A te wszystkie rzeczy ze szpitala uprać i odłożyć na miesiąc znowu przeprać i można używać. Tego się trzymałam.
Tak 7 tysi jeden zastrzyk tak powiedziała pielęgniarka robiąca zastrzyk wiec lekarza juz sie nie dopytywałam bo i tak mi kopara opadła;) Na internecie jest cena 6978.30zł.
Anulka123
Pierwszy raz tg miałam robione 8 miesięcy po operacji na jodzie diagnostycznym. a teraz co pół roku sprawdzam - lekarz daje skierowanie.
-
Dzięki Dziewczyny, uspokoiłyście mnie :) Ze szpitala w Gliwicach mam teraz 30 minut samochodem do domu, więc blisko. A za pare miesięcy będę mieć jakieś 3 minuty hehe :P
Ja niestety nie mam takiej pościeli którą mogłabym spisać na straty więc może zrobię tak jak pisałyście z tym odłożeniem na 2 miesiące :)
Anulka123 mnie TG badali miesiąc po operacji w Gliwicach, przy okazji wyników hist-pat. I to był jedyny raz.
-
No to jestem.
Tsh około 100, tyreoglobulina 0 :)
Ekg ok. Morfologia, mocz itp ok.
O wapń nie spytałam ale nic nie mówili więc pewnie ok.
Rtg za mną.
Jod diagnostyczny przyjęty. Teraz mamy pić po 2-3 litry i w piątek scyntygrafia. Do tego dostaniemy alax na przeczyszczenie.
Jeszcze usg dziś będzie.
Ekipa fajna.
Pozdrawiam :)
-
Fasola1983 a gdzie jesteś w Gliwicach
-
Hej dziewczyny szukam info jak przebiega leczenie radjojodem w Poznaniu słyszałam wiele a jak jes ? Mam termin na 7 Marca i niewiem jak się przygotować Dziękuje za wszystki informacje :D
-
Ella160
Cofnij kilka stron wcześniej. Pisałam jak jest w Poznaniu. :)
Ewem2
Jestem w Poznaniu
-
justinka81
Ja miałam operacje 29.11. a wyniki histopatologiczne 21.12. Zaraz po świętach dodzwonilam się do Gliwic i termin wyznaczyli mi na 01.02.2017r. Musiałam wysłać im szkiełka i powiedzieli, że potrzebują około 3 tygodni na ich badanie, więc wydaje mi się, że termin miesieczny to minimum.
-
Dziewczyny jakie dawki calperosu bierzecie lub brałyście po operacji? Ja mam 3 x1 tabl i mam wapń w dolnej granicy i straszne skurcze łydek w nocy i nie wiem czy to moze byc od tego czy cos innego