Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Cześć Dziewczyny!
No, no z tą weteranką to chyba przesada :) ja miałam 18lat jak mnie sie przyczepiło to raczycho. Przyznam, że od kiedy mam dzieciaczki to stres jest wiekszy przed wizytami :) no ale jest ok i musi byc ok!!
Dużo zdrowia i pozytywnego myślenia!!!
-
Kupiłam krem posmarowałam twarz i narazie jest dobrze troche mi zlagodzil objawy i jest ulga moze bedzie dobrze dzięki za radę pozdrawiam serdecznie miłego dnia
-
Witam
ONA robiłam ostatnio hormony ale wynik ma lekarz nawet go nie widziałam ale ostatnio zmniejszył mi dawke może to faktycznie z tego ta skóra zrobila mi sie taka dziwna kupie sobie krem emolium i zobacze moze mi przejdzie jak nie to trzeba bedzie poszukać dobrego dermatologa pozdrawiam serdecznie miłego dnia
-
dodam ze w czasie tych badan nie leze w szpitalu tylko do niego codziennie chodze
-
kasia
nic nie pisalam ze kontrole mam dopiero miec - ja co roku mam to badanie co Ty wlasnie mialas :) a na wynik czekam do 4 dni
co pol roku mam zwykla kontrole u endo - usg i marker
co 5 lat mam jod
-
Ona,
o jakim Ty badaniu piszesz bo już się gubię :/ myślałam, że Ty kontrolę to masz dopiero mieć i poza jodowaniem nic nie miałaś (nie licząc wizyt u endo). Nic wcześniej nie pisałaś, że podawali Ci thyrogen.
Ja jak miałam kontrolę w Zgierzu to przy wypisie dostawałam wszystkie wyniki. No ale tym razem miałam kontrolę najnowszą metodą, dokładniejszą. Próbki trzeba zamrozić, potem wyizolować i trochę to trwa. A dodatkowo sporo mają roboty bo pobierali krew przez 5 dni po kilka probówek.
Jak robię badania przed wizytą u endo to wyniki mam po 2 dniach.
-
kasia
strasznie dlugo czekasz na wynik :/ ja to badanie mialam juz 2 razy i wynik mialam po 3 dniach - no ale co tam i tak szybko minie :)
ika70
termin nasz normalny :) jesli o to pytasz :)
bania
jak u Ciebie z hormonami ? wiesz co mi endo mowila ze jak hormon jest zaniski i potem sie go podnosi (wyrownuje) to moze cos takiego sie dziac ! skura robi sie sucha a potem sie sypie :/
-
Ika,
skoro tak ustalono Ci termin to jest ok.
Bania,
smaruj kremem do skóry z azs, szybciej zejdzie.
-
Witam Dziewczyny no ja jeszcze odczuwam jak mnie glowa boli ale jest coraz lepiej mam za to inny problem dostalam chyba jakiegos uczulenia na twarzy skóra wokół nosa jest cała czerwona i wyglada jak czyms podrażniona narazie smaruje ją kremem z witaminą A ale nie przechodzi ja to mam jakiegos pecha wiecznie cos sie do mnie przyplątuje pozdrawiam was serdecznie miło spędzajcie czas
-
Cześć dziewczyny,
byłam w Gliwicach na pierwsazej kontroli po operacji. Zrobili mi tylko usg, Tg (0,1) i aTg ponad normę (Hashi) i wyznaczyli kontrolę za pół roku i za rok diagnostyka izotopowa.Co myslicie???