Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Dzięki Ona czyli najlepszym rozwiązaniem jest kontakt z endo lub ginekologiem
-
wiesz co dla mnie tak wywalilo slinianke ze za uchem mialam ogromny guz !!!! wydawalo mi sie ze jadlam wystarczajaco cytryny - a okazalo sie ze jednak nie !!
stalo mi sie to na weekend podrapalam sie za uchem i poczulam ogromnego guza !!!!!!!! caly weekend przeplakalam myslac ze to znowu rak - poszlam do endo w pon i ona odrazu powiedziala mi ze to slinianka wyszla po jodzie i ze to oznaka ze jem zamalo cytryny - potem wciskalam ja caly czas i guz po paru dniach zniknal :)
wiesz co taka utrata smaku moze potrwac nawet do 2 miesiecy (tak powiedziala mi endo jak podawala mi jod) wiec sie nie martw - to troche potrwa
to co sie z Toba dzieje - to normalne smak wroci - i ze bola Cie slinianki to tez normalna rzecz :) jedz wiecej kwasnych rzeczy to szybciej Ci przejdzie :)
-
ooo dzieki ja nie mam szczescia do lakarzy prawie nic mi nie mowia wiecej dowiem sie tutaj od was:)
-
Jesli tak to czy to jest chwilowe czy juz mi tak zostanie jestem 2 tygodnie od wyjscia ze szpitala i znowu zaczela mnie bolec slinianka nie tak jak po samym jodzie ale boli tylko z prawej strony.jest sie czym przejmowac czy to normalne??
-
zapomnialam dodac ze to minie ale moze troche potrwac
-
bania
trzymaj sie :) odpoczywaj
lila
calkowity brak smaku lub jego zmiana to normalna rzecz po jodzie - nie masz co sie martwic - musisz jesc teraz bardzooo duzo kwasnych rzeczy
dla mnie endo odrazu powiedziala ze po jodzie mozliwe ze zmieni mi sie smak albo ze go strace- kazala mi jesc jak najwiecej kwasnych rzeczy zeby wlasnie sie tak nie stalo :)
-
hej a czy ktoras po jodzie miala problemy z odczowaniu smakow??bo mi ostatnio nic nie smakuje tak jak powinno wyszystko jest mdle i bez smaku...
-
Witam
Ja juz po zabiegu teraz zdrowieję i czekam na wynik mam nadzieje że będzie dobry glowa mnie boli ale dam rade pozdrawiam serdecznie i narazie idę sie położyc i odpoczywać
-
zocha - niestety ale mozna miec problem z miesiaczka - szczegolnie jak ma sie zle dobrane hormony - albo jak wogole ma sie je odstawione :/
niektorzy po podaniu jodu tez maja z nia problem
ja bralam w tym czasie tab anty wiec u mnie wszystko bylo ok
ale jak jest sie juz po leczeniu i ma sie dobrane hormony to nie powinno sie miec problem :) wiec nie martw sie to tylko tymczasowy problem :)
-
Mi sie spoznila 5 dni ostatnio