Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Hej,
u mnie też zima, brrrr.
Ona,
w czwartek padał śnieg, takie piękne śnieżynki, po prostu jak z bajki - szkoda tylko że na tydzień przed Wielkanocą a nie Bożym Narodzeniem.
Ja25,
mnie nic nie bolało w szyi, nie słyszałam by kogoś bolało miejsce ze zmianą w czasie leczenia jodem.
Miłej niedzieli.
-
Ja 25
Jesli chodzi o jod radioaktywny to chyba ja tu jestem swiezynka najbardziej. U mnie na szczęście bez przerzutow tylko dran w szyji siedzi za pól roku kontrola to zobaczę czy jod sie z tym rozprawil. Co do twojego pytania to nie wiem, mnie nic nie bolało jedynie cały czas nie mam smaku ale dziewczyny piszą ze to tymczasowe, i zeby jeść dużo kwasnego. Poza tym nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, także cieżko mi cokolwiek napisać dlaczego tak jest u siostry. Może to silny stres...
-
Hej Dziewczyny. Dawno mnie tu ni było ale jak nie urok... Nie dość, że siostra to teraz moja mama. Idzie już na operacje w środę bo też ją skorupiak zaatakował ale nie tarczycowy.
Jeśli chodzi o siostrę to, póki co nic nie wiadomo bo żadnych badań nie było. Mówi tylko, że te płuca ją tak "rwą" i bolą. Kiedyś tu czytałam, że oznaką działania jodu w miejscach gdzie jest rak jest ból właśnie i ja mam nadzieję, że tak jest właśnie. Co WY o tym myślicie?
Pozdrawiam
-
A ja Wam zazdroszczę tej zimy u mnie ciagle pada deszcz...
-
Oj pewnie na święta wielkanocne to wszyscy będziemy ubierać choinkę pisankami u mnie też zimnica i śniegu pełno mam dość zimy pozdrawiam serdecznie
-
eliza
niestety TAK :///////// na swieta bozego narodzenia nie spadl nawet platek sniegu a teraz jest jego pod dostatkiem :/ mrozy w tym tyg tez byly ale naszczescie dzisiaj mamy 6 stopni wiec mam nadzieje ze szybko sie wszystko stopi
przez ta ciagla zmiane pogody glowa mi peka juz 3 dzien :/
-
Ona, czy u was też ta cholerna zima?
-
miłego dnia ciepła i słonka pozdrawiam serdecznie
-
a ja z wapnem nie mialam problemu po operacji (tylko chwile po niej musialam pare dni brac wapno) problem mialam z witamina D !!!!! przed operacja wszystko bylo ok po operacji bolaly mnie wszystkie kosci lekarz kazala sprawdzic witamine d i miala racje ! czytalam kiedys juz na paru forach ze osoby po naszym raku po leczeniu mialy niedobor wit D
-
Witam
A mi z reka juz przeszło samo. Jeszcze tylko brak smaku pozostał. Mam nadzieje ze długo to nie potrwa, bo wszystko smakuje tak samo.