Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13029 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Hej,
    u mnie też zima, brrrr.

Ona,
    w czwartek padał śnieg, takie piękne śnieżynki, po prostu jak z bajki - szkoda tylko że na tydzień przed Wielkanocą a nie Bożym Narodzeniem.

Ja25,
    mnie nic nie bolało w szyi, nie słyszałam by kogoś bolało miejsce ze zmianą w czasie leczenia jodem.
    Miłej niedzieli.
  • 12 lat temu
    Ja 25
    Jesli chodzi o jod radioaktywny to chyba ja tu jestem swiezynka najbardziej. U mnie na szczęście bez przerzutow tylko dran w szyji siedzi za pól roku kontrola to zobaczę czy jod sie z tym rozprawil. Co do twojego pytania to nie wiem, mnie nic nie bolało jedynie cały czas nie mam smaku ale dziewczyny piszą ze to tymczasowe, i zeby jeść dużo kwasnego. Poza tym nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, także cieżko mi cokolwiek napisać dlaczego tak jest u siostry. Może to silny stres...
  • 12 lat temu
    Hej Dziewczyny. Dawno mnie tu ni było ale jak nie urok... Nie dość, że siostra to teraz moja mama. Idzie już na operacje w środę bo też ją skorupiak zaatakował ale nie tarczycowy.

Jeśli chodzi o siostrę to, póki co nic nie wiadomo bo żadnych badań nie było. Mówi tylko, że te płuca ją tak "rwą" i bolą. Kiedyś tu czytałam, że oznaką działania jodu w miejscach gdzie jest rak jest ból właśnie i ja mam nadzieję, że tak jest właśnie. Co WY o tym myślicie?

Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    A ja Wam zazdroszczę tej zimy u mnie ciagle pada deszcz...
  • 12 lat temu
    Oj pewnie na święta wielkanocne to wszyscy będziemy ubierać choinkę pisankami u mnie też zimnica i śniegu pełno mam dość zimy pozdrawiam serdecznie
  • 12 lat temu
    eliza

niestety TAK :///////// na swieta bozego narodzenia nie spadl nawet platek sniegu a teraz jest jego pod dostatkiem :/ mrozy w tym tyg tez byly ale naszczescie dzisiaj mamy 6 stopni wiec mam nadzieje ze szybko sie wszystko stopi
    przez ta ciagla zmiane pogody glowa mi peka juz 3 dzien :/
  • 12 lat temu
    Ona, czy u was też ta cholerna zima?
  • 12 lat temu
    miłego dnia ciepła i słonka pozdrawiam serdecznie
  • 12 lat temu
    a ja z wapnem nie mialam problemu po operacji (tylko chwile po niej musialam pare dni brac wapno) problem mialam z witamina D !!!!! przed operacja wszystko bylo ok po operacji bolaly mnie wszystkie kosci lekarz kazala sprawdzic witamine d i miala racje ! czytalam kiedys juz na paru forach ze osoby po naszym raku po leczeniu mialy niedobor wit D
  • 12 lat temu
    Witam
    A mi z reka juz przeszło samo. Jeszcze tylko brak smaku pozostał. Mam nadzieje ze długo to nie potrwa, bo wszystko smakuje tak samo.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat