Rak piersi
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
-
tu jest na recepte oczywscie
-
Wzielam opakowanie i mowie po lacinie, w aptece beda wiedzieli co to,
Pantoprazol - Natrium -sesquihydrat 22,6g,
-
Kochana Ewo, tak wlasnie mowie!!!
-
tu sie to nazywa Pentamed, ale zaloze sie ze to bardzo zwykly lek oslonowy
-
RYBENKO - PRZEDOSTATNIA W TYM OSTATNIM CYKLU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAK MÓW!!!!!!!!
-
Rybenko, pewnie tak, ale jeśli można sobie w jakiś sposób ulżyć i uratować trochę wątrobę, to dlaczego nie spróbować??? Mogłabyś mi napisać nazwę tych leków osłonowych na żołądek??????
-
Ale z drugiej strony to wiesz, chemia to ciezka terapia. I to i owo bedzie ci dokuczac. Mi dzis okropnie dokuczyly dlonie. A za 2 dni nastepna chemia i nie moge sie juz jej doczekac, bo to przedostatnia w tym cyklu.
-
wiesz, aj to w ogole boje sie wychylac, bo sie lecze w Belgii, bo tu mieszkam, i
tu mi daja leki przeciwwymiotne, niektore obowiazkowo, niektore mam w domu do wlasnej dyspozycji, ale z tych drugich po pierwszej chemii nie korzystalam
ale nie bralam oslonowych na to co mi dali obowiazkowo i bardzo bolal mnie zoladek
uwazam ze trzeba brac te oslonowe
-
też nie biore leków osłonowych!!! w zasadzie nie zażywam żadnych przeciwwymiotnych, tylko jedną wziełam w piątek, ale ten brzuch boli mnie cały czas ... pije herbatki miętowe, ale niewiele dają...
Nikt nie powiedział mi ze mogę brac coś osłonowego !!!!!!
-
moze smecta? Moze Nospa? zgaduje troche na podstawie doswiadczen innych osob