Rak piersi

14 lat temu
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
3342 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Iwona moja znajoma narzekała na ból kości I dostała skierowanie na scyntygrafie od onkologa ja mam bóle kręgosłupa od dawna I przyjmuje, że to norma w moim wieku:))
  • 10 lat temu
    Cześć Dziewczynki! Dawno się nie odzywałam. To dlatego, że wróciłam do pracy. I staram się żyć normalnie. Chociaż 8h pracy dziennie mnie lekko wykańcza, to zdecydowanie lepiej jest być wśród ludzi niż siedzieć w domu i się zamartwiać. We wtorek, po świętach mam wizytę kontrolną. Zobaczymy. Bardzo się niepokoję bo od kilku tygodnia boli mnie "w krzyżu", nie jest to jakiś straszny ból, ale dyskomfort jest, zwłaszcza w nocy. Czy któraś z Was miała robioną scyntygrafię kości? W jakich przypadkach można się jej domagać? Olusiu, ja 17 kwietnia, dokładnie miesiąc i 1 dzień od wyczucia guza miałam operację. Też zastanawiam się na jakim etapie byłam rok temu. Tamto przerażenie nie może się z niczym równać. Ale nie dajemy się! Pozdrawiam i zdrówka jak najwięcej życzę!
  • 10 lat temu
    Martynka tak trzymaj,trzymam kciuki!!Wszystkiego najzdrowszego dla wszystkich,buziaczki <3 <3 <3
  • 10 lat temu
    Cześć moje kochane!!!25 marca mam komisję w sprawie dalszego zasiłku rehabilitacyjnego;moja blizna nie chce się ruszać,mam problem z ruchem ręki w bok,przeszkadza to również w spaniu,ale to pestka,najważniejsze,że mogę oglądać swoje wnuki na skypie,no i to że jestem i mogę do Was pisać;Olusia gratulacje,ja dopiero w maju mam rok od operacji;mocno ściskam was wszystkie;Martynka jak tam u Ciebie?Andzia,a gdzie zniknęłaś?
  • Dzięki Kuciu:)))) Sie nie damy prawda???? A jesli chodzi o bóle kości - to bolą różnie w różnych porach dnia i nocy. Dzisiaj rano na sobie samej doświadczyłam efektu ubocznego mojej tabletki -blokady, czyli "trzaskającego" palca - w moim przypadku kciuka. Strasznie dziwne uczucie, nic nie boli a ma sie wrażenie jakby za chwilę palec miał nie wskoczyć na swoje miejsce. A wogóle to są dni, gdy jestem taka niezborna, wszystko leci mi z rąk, gdzieś sie stuknę, gdzieś potknę........w takim wypadku to zaczynam sie śmiać z samej siebie, ale tak w pozytywnym tego słowa znaczeniu..
  • 10 lat temu
    Olusia życzę Ci wielu kolejnych rocznic w zdrowiu i radości,ze pokonałaś gada. Pozdrawiam
  • Dzięki Gosiu - taaak - trzymajmy się cieplutko:)))
  • Dzisiaj 19 marca mija mi rok od operacji mastektomii - jakos tak cały dzień co spojrzę na zegarek to przypominam sobie, na jakim etapie w danej chwili byłam. Powiem Wam, że mam dziwne odczucia - nawet chyba nie jestem w stanie ich sprecyzować - poza jednym: radością, że żyję:)))
  • 10 lat temu
    Witaj bywa tak ,że sobie życzą tak też miałam ,innym razem zrobiłam całego kręgosłupa i nie pytali o skierowanie hm....pozdrawiam serdecznie. :D
  • 10 lat temu
    Dziewczyny jak to jest-chce zrobić prywatnie rezonans piersi i każą mi przynieść skierowanie po co skoro to nie na NFZ?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat