Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Witam serdecznie
Jwstem u nowa i nie potrafie sie jeszcze poruszać po forum. Chciałabym zapytac Państwa jako osób doświadczonych czy normalnym jest aby po wlewkach bcg do pęcherza temperatura ciała wzrosła do poziomu 39,5 - 39,8 stopni i stale utrzymywała się przez trzy dni? Będę wdzięczna za pomoc.
Agata
-
oki dziękuje bardzo ba 67
-
Witam Iwona!ja mogę Ci polecić Europejskie Centrum Zdrowia w Otwocku i profesora Borówkę. Na konsultację można się umówić przez telefon lub internet.W Warszawie na ul.Niepodległości 18 Mokotów przyjmują.Wszystkie informacje są na stronie ośrodka, trzeba wpisać nazwę EUROPEISKIE CENTRUM ZDROWIA OTWOCK
-
czy ktoś z was miał G2 T3 i nie miał operacji usunięcia pęcherza moczowego? czy w takiej sytuacji mozna zastosowac leczenie, które nie bedzie wymagało usunięcia, poniewaz lekarz powiedział ze to jedyny sposób powstrzymania choroby...nie wiem co o tym myslec bo juz nastawił sie tata ze bedzie miał usunięty, a kłopty z sercem okazały sie zbyt duze, tak jak pisałam wczesniej umówilismy sie juz w bydgoszczy z prof Wolskim, ale nie wiem jaka bedzie jego decyzja, bo w sumie to chyba to usunięcie byłoby najleposza metoda . Co o tym myslicie?
-
gloria... napisz prosze co powiedzieli lekarze , chodzi mi o kardiologa?
-
jeszcze jedno mam pytanie, co sadzicie na temat witaminy B17?
-
witam serdecznie:)
pisałam ze tata z g2 t 3 miał miec usunięty pęcherz przez dr marande w tuszynku we czwartek 24,01 jednak do operacji nie doszło ze względu na dodatkowe taty choroby związane z sercem, katdiolog wyraził opinie, ze nie maja odpowiedniego sprzetu i wiedzy do reanimacji jesli pacjent ma kardiowerter jak tata. No i sytuacja jest patowa, poniewaz wyjasnił ze to jedyna alternatywa leczenia ojca , która byłaby skuteczna, chemnioterapia czy radiologia nie przyniosa skutków tylko pogorsza sytuacje przy dodatkowych schorzeniach ojca a wlewki bcg nie pomoga i byłoby to leczenie dla leczenia.Musimy znależć osrodek najlepiej akademicki, który ewentualnie podjąłby sie zabiegu usunięcia tego pęcherza bo to podobno najlepsze wyjscie z sytuacji, wskazał dr maranda dwa ośrodki w warszawie i bydgoszczy. Do bydgoszczy dostałam juz namiar od bardzo miłego pana , który sie tam własnie leczy u prof, wolskiego tego którego lekarz w tuszynku nam wskazał, ale chciałabym zaptac czy moze ktos ma namiar na osrodek w warszawie na kogos równiez dobrego, chce spróbowac wszystkiego
-
Ula -lekarz operujący zalecił żurawinkę więc sobie ją zażywam,no oczywiście w należytych ilościach:))Koleżance przy G2 również lekarze ją zalecają:)Ach co tam trochę natury nie zaszkodzi:)Soki z kartonów rzeczywiście za dużo świństw zwierają więc owszem :)No a poza tym najlepiej działają papieroski hi hi:)))))Pozdrawiam i Dobrej Nocy:))))
-
ania2 , jesteś pewna, że żurawina jest ok???? Mnie powiedziano, że żurawina na zapalenie pęcherza owszem, ale przy wszelkiego typu guzach, raczej niewskazana. Oczywiście, nie traktuj tego jak wyrocznię.... może po prostu dopytaj i już :-)))) Przecież co kraj to obyczaj ... jedni każą to inni tamto. Mnie na przykład nie pozwolono pić coli light oraz w żadnym wypadku soków z kartonów ( szczególnie jabłkowego )....mówili dlaczego, ale szczegółów nie pamiętam, więc nie piję. Za to uwielbiam pepsi ...hihihih przynajmniej nie jest light:-)))))Pozdrawiam miło
-
Urszula jednak młoda dziewczyna jesteś:))))Mam niewiele więcej hi hi:)))Miałaś na prawdę szczęście,że czysta papilloma:)Pewnie lekarze mają rację z tą krwią bo cóż by innego skoro poza tym jest ok.Grzybek tybetański dlaczego nie:)))))U mnie prym wiedzie żurawina:)))Pozdrawiam.