Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Czytałam, ze buraki / sok chyba nie/, pomidory, truskawki są nie wskazane, powodują namnażanie bakterii w moczu.
  • Wszyscy zapracowani są przed świętami, stąd pustki na form.
  • dona1955 , a od czego dostałaś ten antybiotyk, bo jak na bakterię w moczu to zszokowana jestem. Jak można bez posiewu i antybiogramu dawać antybiotyk, skąd pani doktor wie jaki to jest rodzaj bakterii i jakim zadziałać na nie antybiotykiem.
  • 12 lat temu
    a zapomniałam że buraki czerwone trzeba zalać 3 litrami letniej przegotowanej wody
  • 12 lat temu
    witam wszystkich i pozdrawiam,
    byłam u lekarza rodzinnego i dała mi antybiotyk i jem i mam nadzieję że pomoże,wymazu nie kazała robić tylko dała ten antybiotyk co jesienią mi trochę pomógł,zobaczymy, mam przepis na sok z buraków i go stosuję już od jakiegoś czasu , nie wiem czy to on ale buraki działają na hemoglobinę, ja po operacji miałam ją bardzo słabą, dostałam krew i przy wypisie miałam minimum a teraz już mam bardzo dobrą ,może kogoś to zainteresuje; 1/5 kg buraków czerwonych obrać ,pokroić,włożyć do dużego słoika i zalać letnią przegotowaną wodą, wsypać 1 łyżkę soli i kilka ząbków czosnku i niech to stoi przykryte przez 4 dni a później zlać do słoiczków i do lodówki i pić codziennie szklaneczkę, buraki można zalać jeszcze raz tak samo,czosnek też jest zdrowy tak że to nie zaszkodzi a może pomóc,
    też piję herbatę zieloną ale przeszłam na cukier trzcinowy,czasem robię też pastę : kostkę sera białego chudego wymieszać z 12 łyżkami oleju lnianego Budwinga i mieszać ok 5 minut a pod koniec mieszania dodać 1 mały jogurt naturalny, przechowywać w lodówce i można to jeść na chlebie zamiast masła z wędlinką ,pomidorkiem i co kto lubi ,jest to dobre i warto spróbować, olej Budwinga można dostać w niektórych sklepach ze zdrową żywnością i musi być w lodówce a przenosi się w specjalnych opakowaniach by nie miał kontaktu ze słońcem i ciepłem,
    pestki moreli też jadłam ale są drogie i musi to być specjalna odmiana a ci co sprzedają to cyganią i sprzedają zwykłe tak że z tym to trzeba uważać
    coś to nasze forum jest ciche, piszcie dziewczyny , zawsze komuś nasza mini wiedza i praktyka może się przydać
    Heniek ,Hania ,Czarownica gdzie wyście wyjechali

pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka
  • 12 lat temu
    Hejka Kochani !!
    Agatka-kiedy ta operacja?! czemu wciąż nie wyznaczają terminu??
    Wszystkie metody alternatywne-zapobiegawcze są dobre. Ja bardzo namawiałam męża jeszcze przed operacją na kurację amigdaliną 9witaminą B17). On był sceptyczny i chyba dobrze. Zaufał lekarzowi-warto było, bo dziś wszystko jest ok. Robiłam też kilkakrotnie pastę dr Budwing, znam przepis na papryczki, tyle, że z olejem lnianym, jedliśmy pestki i pijemy sok Noni... Ech, cudownych sposobów nie ma, ale pomóc sobie można..
    Zdrówka Kochani :)
  • 12 lat temu
    A aktywność fizyczna Agatko?
  • 12 lat temu
    O tym oleju z ostrych papryczek tez czytalam, znalazlam tez w sieci ze olej lniany z pierwszego tloczenia za zimno mieszany z jogurtem lub twarozkiem codziennie rano, zapobiegac ma rakowi, ale tez na istniejace komorki rakowe dziala zabojczo-w wyniku reakcji chemicznej, o ktorej najlepiej poczytac samemu w sieci (wg Johanna Budwig). O kawie slyszalam tylko w metodzie Gersona, ale uzywanej do lewatyw w celu oczyszczenia jelita z toksyn etc. A ogolnie wszystko podobno bierze sie z tego,ze bombardowany jest zewszad system immunologiczny, ktory oslabiaja toksyny z powietrza,jedzenia,konserwanty z gotowego jedzenia,chlorowana woda (nawet ta przegotowana),amalgamatowe wypelnienia w zebach,uzywane srodki chemiczne,srodki aromatyczne np. w papierosach,perfumach,leki etc. -tyle koksu dostaje codziennie nasz organizm z kazdej strony, ze nie wyrabia z przerobka tego i wydalaniem. Jasne najlepiej zamknac sie w klatce hermetycznej i czekac na koniec, ale jesli to ma pomoc i wspomoc czy ustrzec, to ja wole dmuchac na zimne:P Pozdrawiam
  • Znalazłam w sieci przepis na miksturę, która leczy raka, skóry, prostaty, piersi, płuc z przerzutami , wypowiadali się ludzie, którzy to stosowali i pomogło, warto spróbować, nie ma tu nic do stracenia, podaje przepis, który tam skopiowałam 2 kilo ostrej papryki Chili drobno pokroić w rękawiczkach. Razem z pestkami i ich gniazdami.
    Zalać 2 litrami oleju z pestek winogron. Można to podzielić na duże 4 słoiki po 0.5 kg i po pół litra oleju. Trzymać w lodówce.
    Zlać (odcedzić) po 9 dniach. Codziennie pary razy mieszać podczas tych 9 dni. Unikać kontaktu z metalowymi naczyniami.
    Pić 5 x dziennie przed jedzeniem 1 łyżkę do herbaty popijając mlekiem. Można zagryźć kromką z masłem do złagodzenia ostrości. Pić przez 3 miesiące.
  • Powiem jeszcze o piciu kawy , teoria na jej temat dużo się zmieniła, więc zalecanie jest picie kawy, ale ziarnistej, świeżo zmielonej. Nie powinno jej się tylko pić przy chorym żołądku /kawa drażni/, ale zalecania jest przy chorych jelitach, przy chorobach odbytu i właściwie wypicie 1, dwóch szklanek nie ma przeciw skazań.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat