Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    też martwię się o hanie:(
  • 12 lat temu
    Witam wszystkich serdecznie, a przede wszystkim kolejnego rodzynka drukarza67-Głowa do góry,100% pozytywnego myślenia,żadnej załamki i wygrasz z tym dziadem.Mój tata już też praktycznie szykował się na radykalną, a tu nagle wiadomość ze szpitala pęcherz czysty,brak kom.nowotworowych. Bądz z nami na tym forum bo to skarbnica wiedzy,wymiana doświadczeń,a jak trzeba to i popłakać można,zawsze znajdzie się ktoś kto pocieszy i wysłucha. Mi bardzo pomogły wpisy czarownicy,hani,dony1955,heńka oraz wszystkich zatroskanych córek które zmagają się z chorobą swoich rodziców.
    pozdrawiam i miłego dnia życzę!
  • 12 lat temu
    nie mam co pisać , więc to bardzo dobrze. Może tylko poinformuję, ze dziś tata pojechał na III wizytę kontrolną po operacji w czerwcu, która to jest formalnością, bo wcześniej robił wyniki i wszystko dobrze :) czytam wszystko na bieżąco, ale nic nie piszę. pozdrawiam wszystkich.
  • 12 lat temu
    Oj Kochani ale się martwię o Hanię już tak długo się nie odzywa:(
  • Witam. heniek w takim razie proponuje przetestować płytkę 2 częściową fimy ConvaTec 125133 - 38 mm płytka Flexible. Jest to płytka mała, miękka z fizeliny Nie odkleja się i nie czuć jej przyklejonej na skórze. Dla nas jenoczęściowe Dansaca to była makabra z odklejaniem Zdzwoń na infolinię do KonvaTecu i poproś o płytki i do nich worki do przetestowania 4 kg jak starciłeś na wadze, to nie jest dużo. Mój mąż 10 kg stracił po operacji, ale potem szybko przybierał na wadze.
  • 12 lat temu
    Kaja 1 piszesz że lekarze powiedzieli twojemu mężowi że zachorował bo był kierowcą i miał dostęp do paliw według mnie to oni nie wiedzą od czego dostajemy raka i tak gadają ,ja siedziałam za biurkiem bo pracowałam w księgowości , nie piłam alkoholu, palenie rzuciłam 20 lat temu i też zachorowałam i najpierw pytali mnie czy palę gdy powiedziałam że nie to już nic nie mówili bo nie wiedzieli na co zgonić gdy pytałam czemu i co mogło być przyczyną, pozdrawiam ciebie i pozdrów męża i życzę mu wytrwałośći w powrocie do całkowitego zdrówka
  • 12 lat temu
    witam wszystkich
    Heniek nie martw się bo na pewno przytyjesz, ja też po operacji schudłam 4 kg ale już to nadrobiłam chociaż nie chciałam a że brzuszek mam po mamusi tak że płytki trzymają się super, ja używam tylko dwuczęściowe 2 rodzaje: z Dansaca płytki 1343-15 i worek1218-43 i Conva tecu płytki 411452 i worki 402550,to są płytki z bardzo małymi otworami bo ja mam trochę inaczej, Heniek a czy próbowałeś z firmy Conva tec bo one nie są takie sztywne i przyklejaj je na stojąco może będzie lepiej
  • Jakich płytek używacie, pochwalcie się.
  • heniek , Nie wiem czy próbowałeś stosować płytkę DAN 1136-15 Nova 2 śr 36mm i do tego worek DAN 1218-36 Nowa2URO - firmy Dansac. Malutka płytka, super trzyma, Mąż tylko takich używa.
  • 12 lat temu
    Onkologowie mojemu mężowi powiedzieli, że zawód, czyli zawodowy kierowca, jest główną przyczyną tego raka, tankowanie paliw i zetknięcie z chemią, ale mój mąż tylko 5 lat jeździł jako kierowca...Ale pali od najmłodszych lat, a i tak to wcześnie.
    najważniejszy jest czas, to tak z naszego doświadczenia, dlatego martwi mnie zwlekanie w przypadku mamy agatki...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat