Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Kaja 1 nie martw się ,na pewno wszystko będzie dobrze , ja miałam pierwszy tk po 5 miesiącach po operacji i też strasznie się bałam a gdy zobaczyłam wyniki to obie z córką płakałyśmy ze szczęścia że wszystko jest dobrze, u was też będzie dobrze, następne badanie będę miała w czerwcu i tylko usg a tomograf nie wiem kiedy, u nas też bardzo sypie i jest zimno że trzeba w domu codziennie palić w centralnym, ale jest już wiosna kalendarzowa to i prawdziwa też przyjdzie i jak słoneczko zaświeci to my będziemy szybciej zdrowieć,
  • 12 lat temu
    witam wszystkich , coś tu u nas znów zrobiła się cisza,to pewnie ta pogoda tak działa na wszystkich że nikomu się nie chce pisać, ja też czytam codziennie i czekam na jakąś reakcję Hani bo za długo jej nie słychać i zaczynamy się wszyscy martwić, co się stało,czarownica też rzadko zagląda i nic nie pisze o sobie,może to tylko wina pogody i oby taka była przyczyna, ja dzisiaj robiłam badanie moczu i jutro będzie wynik i idę do lekarza rodzinnego, antybiotyk biorę już tydzień więc powinna być poprawa,zobaczymy,
    Heniek dzięki za pamięć i chyba rzeczywiście twoje motocykle muszą poczekać na lepszą pogodę ale to dobrze bo będziesz w jeszcze lepszej formie, a tak w ogóle to jak się czujesz czy u ciebie wszystko ok i czy robisz to wreszcie na stojąco ( ha,ha,ha)
  • 12 lat temu
    Heniu-motocykle chyba muszą poczekać :)
  • 12 lat temu
    Cholera jasna, HHHHHHHHHAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNIIIIIIIIIIIIIAAAAAAAAAA!!!!! gDZIE JESTEŚ? wSZYSCY ODCHODZIMY OD ZMYSŁÓW!
    Może się przywitam
    Witajcie Kochani!
    Strasznie się martwię o Hanię :(
    Mój mąż jutro jedzie na tomograf, pierwszy po operacji, przyznam się, że mam stracha :( reszta badań jest zaskakująco dobra. Co do schudnięcia, mój mąż schudł 12 kilo. Jest już 2,5 miesiąca po operacji i nabiera dzielnie masy. 6 kilo już wróciło. Nie ma co, Kochani, czy przed operacją, czy po, trza być twardym... Byle słonko wyszło i zazieleniło się troszkę. U nas dziś sypie niemożebnie, chyba zamuruję okna :)
    Zdrowiejcie Kochani :)
  • 12 lat temu
    Witajcie Kochani:) Jesteśmy po cystoskopii i wszystko w porządku, kolejna w czerwcu:) A w kwietniu zaczynamy kolejną serię wlewek przypominających.
    Drukarz67 dobrze, że jesteś optymistycznie nastawiony bo to podstawa:) Daj znać jak tam po cystoskopii.
    Trzymajcie się dzielnie:) Buziaki
    Haniu Kochana odezwij się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 12 lat temu
    Witajcie!
    Drukasz67....jesteśmy rówieśnikami...jesteś na początku tej drogi,ale będzie dobrze.Ja dałam radę temu gadowi,choć niewielka ze mnie osoba.Mój onkolog zapytał dziś ile ważę(potrzebne do RM) a, ja 48kg.....a on to niewiele,ale rok temu było tylko 40kg.....Pozdrawiam serdecznie.
  • tatinka
    w poniedziałek ide do szpitala właśnie Na tk i cystoskopie i wszystko sie wyjasni :-)
    lecze się w Szpitalu im.Strusia w Poznaniu Na oddz urologiczno-onkologicznym u dr.Kalwasa
    Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    A u nas wszystko OK- tylko ta cholerna zima....
  • 12 lat temu
    Drukarz67
    Twoja historia jest bardzo podobna do mojego taty,tyle że on ma g2 i dziad nie zacząl naciekać i został usunięty w całosci,po 2 turb także nie stwierdzono kom rakowych,badanie tomografem wyszło bez zmian i jak narazie jego leczenie opiera się na kontroli co 2 miesiąće,usg,tk ect. Czy ty także miałeś robiony tk i dlaczego lekarz wspomina Tobie o radykalnej skoro po 2 turb wyszło że pecherz czysty? Gdzie się leczysz?pozdrawiam
  • Dzięki tatinka jestem pozytywnie nastawiony byle robal mnie nie załamie :-) najważniejsze że mam dla kogo zdrowieći wokół siebie najbliższych
    pozdrawiam
    Drukarz67

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat