Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
moni12
Koniecznie skonsultujcie się z drugim urologiem.
-
byliśmy dziś u urologa. kazał zrobić cystoskopie za dwa miesiące i to wszystko. ale dzwoniłam do instytutu onkologii w gliwicach i mąż ma termin do onkologa urologa na 9 kwietnia.
-
ależ prima aprilis pogodowy! Pozdrawiam wszystkich wiosennie i świątecznie!
-
Zdrowych Kochani, pogodnych i ciepłych, mimo zimy na zewnątrz, Świąt Wielkiej Nocy.
-
Życzę Wam spokojnych a przede wszystkim zdrowych Świąt:)Pozdrawiam.
-
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Wszystkich!
-
do Peter 25 To ,że w moczu są leukocyty i trochę krwi, nie ma czym się przejmować. Trochę leukocytów będzie już zawsze występować /z jelita/, a krew na pewno jest z podrażnionej stomii nawet przy myciu jej i wycieraniu. Niepokojący jest tylko tak wysoki poziom mocznika, mam nadzieję, ze urolog dał coś na zbicie tego mocznika.
-
Wszystkim Forumowiczom zdrowych i spokojnych Swiat Wielkanocnych i tej z utesknieniem oczekiwanej wiosny, po ktorej u nas nawet nie ma sladu. Pozdrawiam serdecznie-Aga
-
Drukarz67 na takie wiadomości czekamy:) Super, że wszystko w porządku:)
-
do "alexandra"
Pije bardzo dużo.
Zawsze był problem z prawą nerką (zastój stwierdzany już systematycznie od 10 lat). Dopiero lekarze, którzy go operowali zaczęli się nad tym zastanawiać i podpisywał zgodę na ewentualne usunięcie tej nerki w trakcie cystektomii. Okazało się jednak, że nerka nieźle pracowała więc ją zostawili.
Urolog stwierdził, że to może być jeszcze po operacji.
Wodonercze jest stwierdzone.