Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
margo9
właśnie to mnie pociesza, że tyle osób to miało i jest wszystko dobrze.
boję się dlatego, że to jednak poważna operacja.
-
margo9 jeśli są komórki raka co w tym przypadku potwierdzają jeśli mąż jest szykowany do trzeciego turt, czy to badanie może coś zmienić
-
moni - ale dlaczego miałoby "pójść coś nie tak" zobacz ile tu jest osób bez pęcherza i mało tego - chwalą to sobie. Są w końcu zdrowi i oby tak dalej Pozdrawiam
-
agatap - ja miałam robioną cytologię moczu to chodzi o to czy w moczu są komórki nowotworowe
-
Dziś byliśmy robić cytologię osadu moczu, a prowadził nas lekarz z Jaworzna ale po drugim Turt skierował nas do prof. Chłosty z Krakowa, bo uznali w Jaworznie, że konieczne jest usunięcie pęcherza. A prof. doszukał się podobno nieścisłości.
Czy słyszeliście coś na temat tego Profesora.
-
dona1955 byliśmy w klinice onkologii w Gliwicach i tam lekarz powiedział, że tym zajmuje się urolog a nie onkolog.
-
witam wszystkich i pozdrawiam
moni12 czy u was na onkologii nie robią takich operacji? ja leczyłam się też u urologa przez 3 lata ale na operację to on mi doradził by iść na onkologię bo oni decydują o dalszym leczeniu gdyby np.potrzebna była chemia lub radioterapia to oni mają to wszystko na miejscu i szybko decydują a także nawet tk mają lepsze, ja bym poszukała onkologa chirurga bo do tego oni są najlepsi
agatap ja też jestem z okolic Krakowa i leczyłam się na urologii ale operację miałam w klinice onkologii na ul.Garncarskiej, prowadzi mnie dr.Janusz Jaszczyński i jest w tym dobry, przyjmuje w przychodni na onkologii w poniedziałki ale tam trzeba mieć skierowanie i zarejestrować się wcześniej lub prywatnie a adres znajdziesz w internecie
-
byliśmy dziś u onkologa. powiedział tylko, że mąż kwalifikuje się do radykalnej i kazał szukać szpitala, który to wykona. więc byliśmy też na rozmowie u ordynatora oddz. urologii w szpitalu w którym mąż miał turt. mamy przyjść jutro znów do niego ze skierowaniem od rodzinnego na oddz. urologiczny, żeby ustalić termin operacji. ale się tego boję, że coś pójdzie nie tak, że...
-
jestem, jestem, czytam wszystko:), ale widzę, że świetnie dajecie sobie radę z odpowiedziami:)) nic dodać, nic ująć:))
Pozdrawiam wszystkich:))
-
Wynik histopatologiczny po pierwszym rurt był G2 po trzech tygodniach w marcu był drugi turt wynik G3, nie wiem jakie pojawiły się niezgodności bo padło takie sformułowanie, mąz przypuszcza, że chcą potwierdzić te badania.
Mam pytanie gdzie byłeś operowany,
Panie Heńku my mieszkamy w okolicach Krakowa
A jeszcze jedno kazano nam zrobić cytologię osadu moczowego