Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
jaki stopień niepełnosprawności będzie miał mąż po operacji? czy jest możliwość że nie dostanie renty?
będzie mógł pracować? bo mąż bezczynnie nie potrafi żyć.
-
Witajcie Kochani :)
Tomografia super i w ogóle wszystko poza tym ok, więc jest się czym chwalić :)
Asiatol- myślę, że piszesz o doktorze Kaczmarku, to super fachowiec i bez obaw tata może oddać się w jego ręce, naprawdę. Oczywiście masz prawo wyboru placówki, ale jeżeli chodzi o tego lekarza, chylą przed jego kwalifikacjami czoła nawet łódzcy onkolodzy, także polecam. Liczy się też czas, więc nie zwlekajcie. Szpital sam w sobie cieszy się wcale nie najgorszą opinią, może warunki dalekie od Leśnej Góry, ale za lekarza możemy ręczyć. Jeśli potrzebne Ci szczegóły, podaj maila.
No i przyszła wiosna, a z nią pewnie i dobre nastroje, słonko i nowe życie!
Buziaki Kochani i zdrówka :)
-
Heniek i Dona 1955
Dziękuję i pozdrawiam wieczorową porą. :)
-
agatap - trudno powiedzieć czy trzeci turb może zmienić coś - ale coś każe mi myśleć że tak dlatego że mnie czeka już nie długo trzeci turb. Posłuchaj ten zabieg to jest tak jak operacja tylko ze przez cewkę więc przy każdym turb ten guz jest usuwany no i póżniej można już podać "grużlicę" nie wiem d ilu razy sztuka ale jest osoba która miała dużo więcej niż trzy więc bądżmy dobrej myśli. Na radykalną uważam że zawsze się zdąży Pozdrawiam
-
Ja tez jestem zatym żebyśmy otwarcie sie informowali o dobrych szpitalach i porządnych lekarzach. Czasy sa takie że trzeba sprawdzać czy oddaje się się swoje zdrowie a nawet życie w dobre ręce.Choć Gustaw z tego co czytalam pomógł bardzo.
-
Asiatol nie wiem nic na temat Łodzi ale wiele dobrego słyszałam o Bydgoszczy,ja miałam operację w Klinice onkologicznej w Krakowie ale poszłam tam bo było blisko i o innych za dużo nie wiedziałam, wiele rzeczy dowiedziałam się dopiero z tego forum ale to było już po operacji ,popytaj więcej o Bydgoszcz,tak bym radziła, czytałam na tym forum o dobrym lekarzu z Bydgoszczy ,poczytaj wcześniejsze wpisy to pewnie znajdziesz, pozdrawiam
-
Dziękuję za odzew. Do Gustawa...należy wierzyć, że masz dobre chęci, jednak podawanie numeru tel. do osoby, której kompletnie się nie zna to trochę w dzisiejszych czasach nieostrożne...a ja mam już dość kłopotów. Mam nadzieję, że rozumiesz.
Skoro nikt nic o Łodzi nie pisze, to może powiecie mi, która placówka w kraju jest dobra w leczeniu guza pęcherza?? Pozdrawiam wszystkich.
-
Ania2 popieram cię całkowicie ,to forum jest dla chorych i nawzajem pomagamy sobie i doradzamy, każdy z nas ma pytania i ma trochę już wiedzy na temat naszej choroby więc nawzajem się wspieramy i nie robimy żadnych tajemnic tylko pomagamy jeśli możemy, pozdrawiam serdecznie
Heniu cieszę się bardzo że wyniki wyszły ok i pozdrawiam
Gustaw jestem już tutaj dosyć dawno i ciebie nie pamiętam,czy rzeczywiście komuś pomogłeś czy tylko robisz z siebie wielkiego mądrale, jeśli nasze forum ci nie pasuje to droga wolna a jeśli chcesz komuś pomóc to pomagaj a nie krytykuj, każdy z nas uczy się pomału postępowania w tej chorobie i nikt wszystkiego nie wie,więc to nie jest ciekawość tylko wiedza o chorobie, pozdrawiam
-
Witam:)
Dziękuję za pozdrowienia i równiez pozdrawiam:))
Dzieciaczki cudowne, w niedzielę mam chrzest Tosi, a po niedzieli szykuję się na usunięcie woreczka żółciowego bo jest pełen kamieni i dokucza, mam nadzieję, że wytrzymam do chrzcin:).
Pozdrawiam wszystkich:)
-
Tak gustaw to forum dla chorujących a nie ciekawskich!!!!!! Wszyscy tutaj borykamy się z rakiem pęcherza :(Wyobraż sobie ,że i ja trafiłam na tak wspaniałych lekarzy jak Ty więc po prostu uważam,że żadną tajemnicą nie powinno być polecenie dobrego ośrodka i lekarza na forum.Uważam,że po to właśnie jest forum żeby sobie móc wirtualnie pomagać!!Pozdrawiam.