Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
ania2 kolejna cystoskopia w czerwcu i oczywiście musi być dobrze:) Rzadko tu ostatnio tu zaglądam jakoś tak szybko biegnie ten czas i ciągle coś się dzieje.
agatap to wspaniałe wiadomości i w końcu człowiek może odetchnąć:)
Pozdrowionka serdeczne dla wszystkich i słoneczne całuski:)
-
Heniek
Dziś ważny dzień wyniki węzłów chłonnych wyszły ok. Prof. powiedział, że mąż podjął dobrą decyzję, ja jestem taka szczęśliwa, pierwszy raz w tym roku coś dobrego
-
Wczoraj przypadkowo podsłuchałam jak tata rozmawia w ogrodzie z sąsiadką u której w rodzinie ktoś ma problem onkologiczny. Jak on ją wspierał ! To było super bo wiem ile w niego trzeba było włożyć energii.
-
moni12
wysyłam mail z moim telefonem
-
mąż dostał termin na 3 czerwca. do tego czasu będzie leczył przeziębienie.
-
agatap
mój mail to extinkaa@gmail.com
mąż jest dużo starszy ode mnie, ma 51 lat. dwa lata temu miał wycinany guz z pęcherza przez cewkę i wynik G2 bez nacieków. w lutym tego roku miał wycinany guz po raz drugi. wynik to G2 z naciekami na blonę mięśniową. byliśmy u trzech różnych urologów. każdy powiedział żeby wyciąć pęcherz. byliśmy też na onkologii w Gliwicach. tam lekarz też powiedział żeby wyciąć pęcherz.
-
moni12
Nie wiem co ci poradzić ale wiem jedno żadna infekcja nie jest wskazana, nie czytałam całej twojej historii, ale zapytam ile mąż ma lat i kto go diagnozował, i ja z tego co przez ostatnie 3 miesiące nas spotkało powiem tylko tyle, męża wyniki analizowane były w kilku miejscach i Prof. który nas operował nie zrobił operacji do momentu sprawdzenia wyników i wycinków po raz kolejny, konsultowali w Warszawie a operował człowiek, który jest najlepszym specjalistą w Polsce w tej dziedzinie. Podaję ci e-mail na nim mogę ci coś więcej powiedzieć, a nr tel podam w e-mailu.
Bardzo dużo informacji dostałam od Heńka,
-
Czarownica44 dziękuję i pozdrawiam :)
-
asiatol skoro jutro jest operacja to wlewek nie podadzą, dopiero po wzyskaniu wyników lekarz powie co dalej.
Nie ma się co bać , będzie dobrze:))
Pozdrawiam
-
Witam. Mam wyniki taty. Nieinwazyjny i G1, tylko ponoć nie jest to na 100% pewne, bo to z zewnętrznej powłoki. Niestety, guz jest w trudnym miejscu ulokowany. Jutro tata ma zabieg usunięcia guza przez cewkę. Boję się... Mam pytanie, czy wlewki chemiczne powinny być jutro podane?