Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    ania2 kolejna cystoskopia w czerwcu i oczywiście musi być dobrze:) Rzadko tu ostatnio tu zaglądam jakoś tak szybko biegnie ten czas i ciągle coś się dzieje.
    agatap to wspaniałe wiadomości i w końcu człowiek może odetchnąć:)
    Pozdrowionka serdeczne dla wszystkich i słoneczne całuski:)
  • 11 lat temu
    Heniek
    Dziś ważny dzień wyniki węzłów chłonnych wyszły ok. Prof. powiedział, że mąż podjął dobrą decyzję, ja jestem taka szczęśliwa, pierwszy raz w tym roku coś dobrego
  • 11 lat temu
    Wczoraj przypadkowo podsłuchałam jak tata rozmawia w ogrodzie z sąsiadką u której w rodzinie ktoś ma problem onkologiczny. Jak on ją wspierał ! To było super bo wiem ile w niego trzeba było włożyć energii.
  • 11 lat temu
    moni12
    wysyłam mail z moim telefonem
  • 11 lat temu
    mąż dostał termin na 3 czerwca. do tego czasu będzie leczył przeziębienie.
  • 11 lat temu
    agatap
    mój mail to extinkaa@gmail.com
    mąż jest dużo starszy ode mnie, ma 51 lat. dwa lata temu miał wycinany guz z pęcherza przez cewkę i wynik G2 bez nacieków. w lutym tego roku miał wycinany guz po raz drugi. wynik to G2 z naciekami na blonę mięśniową. byliśmy u trzech różnych urologów. każdy powiedział żeby wyciąć pęcherz. byliśmy też na onkologii w Gliwicach. tam lekarz też powiedział żeby wyciąć pęcherz.
  • 11 lat temu
    moni12
    Nie wiem co ci poradzić ale wiem jedno żadna infekcja nie jest wskazana, nie czytałam całej twojej historii, ale zapytam ile mąż ma lat i kto go diagnozował, i ja z tego co przez ostatnie 3 miesiące nas spotkało powiem tylko tyle, męża wyniki analizowane były w kilku miejscach i Prof. który nas operował nie zrobił operacji do momentu sprawdzenia wyników i wycinków po raz kolejny, konsultowali w Warszawie a operował człowiek, który jest najlepszym specjalistą w Polsce w tej dziedzinie. Podaję ci e-mail na nim mogę ci coś więcej powiedzieć, a nr tel podam w e-mailu.
    Bardzo dużo informacji dostałam od Heńka,
  • 11 lat temu
    Czarownica44 dziękuję i pozdrawiam :)
  • asiatol skoro jutro jest operacja to wlewek nie podadzą, dopiero po wzyskaniu wyników lekarz powie co dalej.
    Nie ma się co bać , będzie dobrze:))
    Pozdrawiam
  • 11 lat temu
    Witam. Mam wyniki taty. Nieinwazyjny i G1, tylko ponoć nie jest to na 100% pewne, bo to z zewnętrznej powłoki. Niestety, guz jest w trudnym miejscu ulokowany. Jutro tata ma zabieg usunięcia guza przez cewkę. Boję się... Mam pytanie, czy wlewki chemiczne powinny być jutro podane?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat