Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
mąż jest nadal chory. ma jeszcze katar i trochę kaszle. w ciągu trzech tygodni brał dwa antybiotyki i nie jest do końca zdrowy. myślicie, że jutro mogą go odesłać do domu i znów przełożyć operacje?
-
remil dzwoń tam gdzie połączą Cię z nim bezpośredno, w poniedziałek to na oddział, w poradni jest we wtorki:)
-
w poniedziałek mąż idzie do szpitala. boję się strasznie.
agatap
dlaczego na komisji może być różnie?
-
do Agatap Worki stomacura mąż używał 2 lata temu. One są dobre zaraz po operacji, jednak nie dają bezpieczeństa, ze nie odkleją się, przeciekną.Są u nas sklepy, które prowadzą sprzedaż wysyłkową, a centrala znajduje się w Poznaniu http://www.pofam.poznan.pl/menu8/
-
Ja też słyszałam o tym Profesorze jak jeszcze pracował w Kielcach i ludzie go polecali.
Rzeczywiście z tymi wynikami histopatologicznymi to jest różnie. Nam kazali czekać 3-4 tygodnie, ale jak zadzwoniłam to okazało się nawet 2 tyg. nie minęły i już był ten wynik. Dlatego tak jak czarownica pisze trzeba się przypominać i dopytywać.
Życzę wszystkim zdrówka i serdecznie pozdrawiam:)
-
MonikaM
Kiedy szukałem dobrego lekarza dla mojego ojca również słyszałem dobre słowo o Prof. Chłoście i to jeszcze za Kieleckich czasów. Tak więc chyba to dobre rekomendacje.
-
czarownico byłem najpierw prywatnie ale to proforma aby zajął się dalej. Później chciał aby przyjął nas ktoś w poradni urologicznej ale to nie wyszło więc przyjął nas osobiście i kazał czekać kiedy pytałem czy maks 3 tygodnie to prosił o cztery bo długa kolejka. W poniedziałek zrobię jak pisałaś zadzwonię i spróbuję się czegoś dowiedzieć. Zastanawiam się tylko, czy do poradni czy na oddział.
-
Heniek
Skorzystałam w twojej rady, firmy przysłały nam próbki, ale mąż w chwili jak wychodził ze szpitala i oczywiście w trakcie miał takie małe lekcje jak zmieniać worki i jakie są dobre, ja zostałam przeszkolona i pokazano nam worki scomakur jednoczęściowe z tzw, sztuczną skórą są jak mgiełka w stosunku do innych firm, pofam je sprzedaje są produkowane w Niemczech w sklepach medycznych drogie ale można zamówić bezpośrednio pomimo, że nie mają jeszcze sklepu wysyłkowego.
-
Heniek
Ja cały czas się uczę, ale wiem jedno dobrze, że na swojej drodze w tych trudnych chwilach poznałam was wszystkich z tego forum, nikt tak jak wy nie pomógł mi w tych trudnych chwilach, to tu dostałam informacje i pomoc, teraz czekam z mężem na komisję ZUS, obawia się mąż, że może być różnie
-
MonikaM
Poczytaj o Prof. Chłosta on naprawdę nam pomógł,
wstawiam link do artykułu
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,39245,12807428,Nowy_ordynator_chce_urologii_na_europejskim_poziomie.html
oraz operacji, mój mąż miał nowotwór pęcherza i prostaty,
http://www.fakt.pl/Innowacyjny-zabieg-przeprowadzony-przez-krakowskich-urologow,artykuly,194447,1.html