Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • moni12 może wyda Ci się dziwne, ale wiem, że na kaszel bardzo pomaga mleko ze smalcem, kiedyś się dowiedziałam jak dziecko bardzo kasłało, jeśli chcesz to spróbuj.
    Pozdrawiam:)
  • 11 lat temu
    Kataru jest mniej a kaszel jest taki sam. Dziś mąż miał zrobione RTG płuc. w czwartek będzie wynik. lekarz zlecił to zrobić bo osłuchowo płuca są czyste. więc do czwartku dodatkowy stres :-( nawet nie chcę myśleć, że coś w tych płucach może być:-(:-(:-(:-(
  • 11 lat temu
    Moni i jak jest teraz?
  • 11 lat temu
    Bardzo Wam wszystkim dziękuje za wsparcie. Jak to dobrze wiedzieć, że są ludzie, którzy rozumieją co czuje rodzina, którą dotknęła tą choroba. Dziękuję, że jesteście.
  • 11 lat temu
    Moni12
    Tylko spokój Was uratuje. Twój facet (mąż) nie może widzieć, że umierasz ze strachu o niego - wiem, że łatwo mi pisać ale uwierz mi - jestem facetem. Mam podobną sytuację z ojcem. On patrzy na moją reakcję i mój stan ducha udziela się jemu. Nie martw się. Musicie chwilkę poczekać.
    Żaden anestezjolog nie zaryzykuje życia twojego mężczyzny ze względu na infekcję. Dbajcie o siebie i głowa do góry!
    Macie jeszcze dużo czasu to dopiero początek drogi.
    Pozdrawiam i przesyłam dużo pozytywnej energii
  • 11 lat temu
    Moni12 nie zamartwiaj się, mąż wyleczy przeziębienie i wszystko się poukłada:)Czas leczenia przeziębienia nie jest tak długi żeby w znaczący sposób pogorszyć stan związany z pęcherzem.Pozdrawiam i głowa do góry:)Misia co u Was? odezwij się po cystoskopii:)))Pozdrawiam serdecznie wszystkich:)
  • 11 lat temu
    moni12
    lekarze nie operują jak ktoś jest przeziębiony, bo powikłania są i jak napisała czarownica44 bardzo wysoka gorączka, teraz mój mąż jest 1,5 miesiąca po operacji przyplątała mu się infekcja, gorączka 40 stopni trwało to kilka dni ale znowu wczoraj miała 38 stopni, teraz bardzo jest dużo infekcji, jak byliśmy na wizycie w środę to podobno trafił się na oddziale właśnie przeziębiony pacjent i wszystkie operacje nie tylko jego były wstrzymane dla dobra pacjentów. Na pewno mąż się wyleczy a wtedy ustalą termin operacji.
  • moni12 nie martw się, będzie dobrze, ale nie mogą operować jak ktoś jest chory. Ja po operacji miałam 40 stopni gorączki, z tym walczyli to jeszcze mieli by walczyć z infekcją?? Wydaje mi się, że byłoby to zbyt niebezpieczne jeśli mąż miał by do tego wszystkiego temperaturę.
    Pozdrawiam i głowa do góry:)
  • 11 lat temu
    znów męża odesłali. ma przyjść jak będzie całkowicie zdrowy, czyli w bliżej nieokreślonym czasie. jestem załamana. przecież wiadomo, że rak nie śpi :-(:-(
    czas działa przecież na naszą niekorzyść.
  • moni12 muszą go zbadać, jeśli okaże się, że nie można operować to moga odesłać, ale bądź dobrej myśli:)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat