Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    dona1955
    Według tych kwot, które przysługują na worki maż za kwotę 1440 wychodzi, że po przeliczeniu jak za worek mamy liczone 13,1 odbieram 110 worków, ale zawsze odbieram 90 szt. bo końcówkę kwoty rozliczałam worki do zbiórki nocnej. Teraz postaram się o to zlecenie to będzie zawsze 20 worków więcej.
  • 11 lat temu
    dona1955
    Bardzo ci dziękuję za te wiadomości, w Olkuszu worki są droższe i to nie 1 zł na szt. on się przyzwyczaił do tych, Jeśli chodzi o worki do zbiórki nocnej to bardzo dobrze, że napisałaś bo teraz będę załatwiać zlecenie na te worki.
    Ja znając cenę z jaką Pofam Poznań narzuca sklepom patronackim wyliczam ilość worków a za resztę biorę te na noc, za pierwszym razem cena worka była inna, po moim telefonie do Pofamu byli zdziwieni, że taka cena i dowiedziałam się, że sklep nie może sprzedać po wyższej jak oni narzucili. W Olkuszu te worki z racji braku sklepu patonackiego były by droższe. Kto pisał ci zlecenie na worki na noc, czy urolog ?

• 11 lat temu
    Agatap tak jestem z okolic Olkusza i zaopatruję się w sklepie na Bylicy,piszesz że wysyłasz zlecenie i przysyłają ci towar a jakąś fakturę z wyliczeniem też przysyłają?, podejrzewam że na to zlecenie na worki do ciała wydają ci worki nocne i jeśli tak to cię oszukują bo z tego przydziału na worki przylepiane (90szt lub 1440zł) wydają worki na noc czyli masz mniej worków do ciała, na worki na noc powinnaś mieć osobne zlecenie na 18 szt na kwartał,sklepy na tym żerują bo rozliczają według zlecenia czyli worki do ciała bo są droższe, nie dajmy się oszukiwać bo dosyć że nfz nas oszukuje to jeszcze i sklepy nas robią w zielone,sprawdź na zleceniu jeśli masz kod 9243,03 to jest tylko na worki do przylepiania na ciało, a worki na noc mają kod 9246,01,może w Olkuszu mają ciut droższe ceny ale to ona mi powiedziała bym sobie załatwiła zlecenie na worki na noc i w ten sposób nikt mnie nie oszukuje i niczego mi nie brakuje bo mam tak jak powinnam mieć,sprawdź sobie bo niekiedy nam się wydaje że taniej w ogólnym rozrachunku wychodzi drożej,ja używam Dansac-a dwuczęściowych ,przyzwyczaiłam się do nich ( w lipcu minął rok) i jeśli nic się nie zmieni to zostanę przy nich, pozdrawiam cię serdecznie i twego męża
  • 11 lat temu
    Witaj Heńku, niestety nie mam możliwości powiesić worka na noc i dlatego staram się o dłuższy,może mi się uda, muszę cię skarcić za tą robotę ,niewolno, ja wiem że czasem człowiek się zapomina ,czasem człowieka diabli biorą że nie można zrobić tego co się chce ale musimy pamiętać że już nie ze wszystkim damy radę i tak jak mi jeden lekarz powiedział że dobrze to już było i nie będzie,niestety w jakimś stopniu zostaliśmy kalekami, może z biegiem lat to się zmieni i organizm będzie mocniejszy, pożyjemy ,zobaczymy a na razie trzeba dbać o siebie, ja też jak długo połażę po sklepach albo porobię w ogródku czy za dużo porobię w domu to niestety później to odchoruję i poleżę w łóżku, no ale jakoś to będzie,pozdrawiam cię serdecznie i życzę abyś szybko doszedł do siebie i oszczędzaj się jeszcze
  • 11 lat temu
    dona1955
    W Olkuszu nie ma sklepu partonackiego i ja tylko wysyłam zlecenie, i obliczam ile worków chcę a ile worków do zbiórki nocnej, jak się okazało sklepy mają różne ceny tych samych worków, w Olkuszu bym płaciła więcej. Oba sklepy zarabiają a ja doszłam do źródła tzn, do POFAM Poznań bo za pierwszym razem za worek zapłaciłam nie 13,1 tylko ok 16 zł. Zadzwoniłam do zakładu i dowiedziałam się, że w przypadku tych worków nie może sklep nałożyć marży co zrobił za pierwszym razem.
    dona1955
    Jak wnioskuję jesteś z okolic Olkusza,
    Mąż nie ma płytki, a worki te których używa są bardzo fajne i zmieniając je co wieczór odkleja całość, myje okolice stomi, i raz w tygodniu smaruje kremem dla niemowląt, przykłada gazę, skóra po oddycha. Potem przemywa, osusza i klei worek. W tym worku płytka jest bardzo cieniutka i jej nie czuć.
  • 11 lat temu
    Witajcie Kochani. U nas wiadomo już, że operacja odbędzie się na początku grudnia. Mój Ukochany do dziś chyba wierzył, że może się uda, że może wlewki... Ale słowa lekarza o tym, że operacja to jedyne wyjście, by pozbyć się cholerstwa, musiały go przekonać. Teraz tylko czekanie i przygotowywanie się do zabiegu - zarówno moralnie, jak i fizycznie. Mam nadzieję, że nic złego do czasu zabiegu nie będzie się działo.... Modlę się, żeby nie doszło w tym czasie do rozsiewu. Bardzo mocno wierzę, że nie dojdzie. No i przygotowujemy się na stomię. Chcę Ukochanemu w Internecie pokazać, jak młoda (i ładna) dziewczyna zmienia sobie sama worek - taki tutorial jest na youtube. A dziś lekarz w Wieliszewie opowiedział jedną ciekawą rzecz - dowiedział się niedawno od pacjentki, że przy zmianie płytki niektórzy stomicy stosują zwykłe damskie tampony, by mocz nie podciekał, są jałowe i bezpieczne, podobno wygodne to jest na chwilę, póki się naklei nową płytkę. Co o tym sądzicie, stosuje ktoś?
    Chciałabym też skontaktować Ukochanego za parę tygodni z kimś, kto ma wyłonioną urostomię po operacji (chodzi o pana). Żeby po prostu chwilę porozmawiać, tak sobie po ludzku. No bo wszystko, co mu ja mogę pokazać i opowiedzieć, to jedynie wiedza zaczerpnięta skądś, ale nie z autopsji. Jeżeli ktoś z Was zgodzi się na kontakt, będę bardzo wdzięczna i proszę o info na priv.
    Życzę wszystkim dużo zdrowia i wytrwałości, Remil, Donna, Margo, Heniek, Czarownica - dobry duchu tego forum, i wszyscy pozostali... Pozdrawiam ciepło, razem z Ukochanym.
    Gaja
  • 11 lat temu
    Margo16 na mojej płytce pisze Dansac Nova 2*3 Wafer REF 1343-15 pierścień 43mm otwór 15-30mm ,a worki do tych płytek też mają mniejszy pierścień i pisze na nich Dansac Nova 2 Urostomy REF 1218-43, ja jestem z nich zadowolona , zobacz w sklepie tylko spisz sobie te nr REF bo to ważne,załatwiaj ten dodatek bo każdy dzień to strata, ja tak straciłam cały rok dopiero Heniek mnie do tego zmobilizował i jestem mu za to bardzo wdzięczna, pozdrawiam,pa
  • 11 lat temu
    donna1955 no widzisz ja chyba Ci pokręciłam bo ja mam te przylepce 55mm a otwór na 35mm i uważam że zbyt duże pole jest narażone na bakterie. Jak mówisz Twój otwór to 15mm widzisz jaka różnica u Ciebie nie rozwija się żadne paskudztwo bo do tego nie dopuszczasz - oj koniec ja też to co mam to wymienię na mniejsze. A ja też używam Dansac 2 częściowe. Pozdrawiam
  • 11 lat temu
    Kochani dziękuję Wam bardzo za tak szczegółowe odpowiedzi właśnie o to mi chodziło i w tym układzie jutro rano biegnę do lekarza pierwszego kontaktu i załatwiam sprawę.
    Pozdrawiam i ściskam Was wszystkich
  • 11 lat temu
    Agatap witam cię serdecznie i chciałabym się dowiedzieć czemu nie kupujesz mężowi tego sprzętu w Olkuszu ,przecież są dwa sklepy ,na Szpitalnej i na Bylicy, ja kupuję w tym na Bylicy, ja od początku miałam worki 2-częściowe i jestem bardzo zadowolona, wymieniam co 4-5 dni płytkę a worek codziennie i nie mam żadnych kłopotów skórnych, płytki nie powodują zmian gdy są dobrane do skóry a pojedyncze wypryski same się pod nimi goją bo mają w swoim składzie substancje gojące i skóra nie jest codziennie zrywana no i są wygodniejsze (według mnie),pozdrawiam cię serdecznie i życzę mężowi zdrówka, ciekawa jestem co inni o tym sądzą,napiszcie

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat