Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    dona1955
    Alexandra potwierdziła to co pisałam, sklepy patronackie również niższe ceny, nam kurie przewozi zamówienie do domu, oraz zrealizowane zlecenie.
    Więc automatycznie liczba worków rośnie, pastę uszczelniającą kupiłam tylko raz, by była w domu jak by się okazało, że musi być. Ale muszę i tak zapytać o zlecenie na te worki do zbiórki nocnej bo o tym nie wiedziałam.
    dona1955
    czy ty po operacji konsultowałaś się z onkologiem, bo ja nie wiem co mam o tym myśleć ostatnio urolog powiedział nam, że mąż miał czyste węzły i po co mamy iść do onkologa, bardzo proszę wszystkich o poradę, bo nie wiem co mam o tym myśleć.
    Czarownica, Heniek i inni proszę wypowiedzcie się!!!!!!!!!
  • Witam. Pobierając worki, lub płytki i worki rozliczamy się z kwoty limitu, a nie z ilości. Nie ważne ile czego weżmiemy, liczy się tylko kwota, której nie można przekroczy. Możemy wziąć worki jednorazowe, płytki i worki do płytek, lub łączyć płytki z workami jednorazowymi i pastę.Wybór asortymentu należy do nas, oby nie przekroczyć kwoty przyznanego limitu.Jeżeli kupujemy w sklepach medycznych zawsze płacimy więcej, bo sklepy mają marżę.Najlepiej kupować w centrach, tam mamy najtaniej ,bez marży. Przysyłają do domu kurierem i za transport nie płacimy. Adresy znajdziecie na stronach internetowych Coloplast, Dansac czy Convatec
  • 11 lat temu
    Heniek - wspaniały pomysł może faktycznie przestaną na nas żyrować. Ja pobieram nową porcję już na początku listopada na dwa miesiące to napiszę pewnie jako pierwsza jak to się ma ilość sztuk do sumy pieniążków.
    Pozdrawiam cieplutko
  • 11 lat temu
    Heniek
    Wczoraj w nocy pojechałam z mężem do szpitala na oddział, w którym go operowano bo brzuch i nerka go boli, dowiedział się, że może iść do poradni leczenia bólu bo oni mu nic nie pomogą. Jak by miał 40 stopni gorączki usuną wodonercze.
  • Witam:)
    Ja niestety nic na temat worków nie mogę napisać bo ja mam sztuczny pęcherz i worków nie używam. Niestety nie mogę Wam pomóc w tym temacie.
    Heniek ma dobrą propozycję, wymieńcie się takimi wiadomościami i może dojdziecie do najlepszych i najtańszych:)

Wnuki mi rosną jak na drożdżach, Kubuś skończył 10 miesięcy, Tosia 9 miesięcy, a Oliwka 5 miesięcy. Staram się widywać się ze wszystkimi jak najczęściej. Ostatnio byłam w Poznaniu i mam zamiar bywać tam chociaż raz w miesiącu. Tosią się opiekuję jak córka jest w pracy, a w piątki wracam do domu i bawię się z Kubusiem. Tak więc czas leci błyskawicznie:). Zdrowie jakoś dopisuje, a kontrolę mam w grudniu.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)
  • 11 lat temu
    dona1955
    Nie wiem, może na naszej niewiedzy sklepy medyczne robią kasę, bo jak każdy pobiera tylko 90 workiów za tą kwotę to reszta zostaje w sklepie.
  • 11 lat temu
    dona1955
    Ja rozliczam tą kwotę na cenę worków i w sklepie zapytałam o cenę worka, przecież każdy ma jakąś cenę. Jak pierwszy raz pobrałam worki to jak pisałam cena była wyższa, potem zaczęłam szukać u źródła i jak się okazało cena inna i tak od maja pobieram tak jak pisałam.
    1440 to kwota za którą można pobrać worki, pastę uszczelniającą- każda ma inną cenę, więc jak narazie wychodzi na to, że nie sztuki a pieniądze należy rozliczyć przez cenę worków. Bo jak zrozumiałam ty pobierasz 90 worków za 1440 zł. Pamiętam jak w szpitalu pielęgniarka stomiina mówiła, że te worki których mąż używa są droższe od tych z płytką.
    Z tego by wynikało, że jak bym miała za 1440 zł pobrać worki to jeden by kosztował 16 zł.
    dona1955
    skoro worek kosztuje 13,1 a należy się 90 to 1179 zł ,co reszta pieniędzy na co idzie. Każdy worek ma swoją cenę, podobnie jak płytka może należy się zapytać ile kosztuje i obliczyć z kwoty jaka ci przysługuje.
  • 11 lat temu
    Czarownica nie obijaj się i napisz nam co ty wiesz o tych workach, może nam coś podpowiesz aby nas wszyscy nie robili w zielone, pozdrawiam cię i napisz co u ciebie, jak wnuki i jak zdrówko
  • 11 lat temu
    Agatap zlecenie na worki nocne jak i do ciała wypisuje mi lekarz rodzinny z ośrodka zdrowia, skoro ty pobierasz 90szt worków to lepiej zadzwoń do sklepu czy dostaniesz więcej bo o ile mi wiadomo to na zleceniu oni piszą 90szt na kwartał ale nie można przekroczyć kwoty 1440zł, więc do końca nie wiem czy sklep będzie się trzymał ilości czy wartości, ja mam dwuczęściowe więc to się liczy inaczej, pozdrawiam serdecznie
  • Witam wszystkich:))
    Rozpisaliście się bardzo, ale tak ma być:)
    Przeczytałam wszystko co pisaliście i w sumie nie mam nic do powiedzenia:))
    Jedyną rzeczą którą powiem to trzymajcie tak dalej, zdrowiejcie i nie poddawajcie się nigdy:))
    Pozdrawiam serdecznie wszystkich:))

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat