Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Dzięki "remil"!
    Ostatnie zdanie SUPER !!!
  • Ja bym pojechała z największą radością ale nie zostawię dzieci... moze za 10 lat :-D

Remil jesteś prawdziwym mężczyzna! Nie jeden by uciekł gdzie pieprz rośnie. Oby mi bylo dane spotkać kogoś takiego jak Ty na swojej drodze...
  • 11 lat temu
    Beata41 ty to masz pięknie przed domem. Widzisz zanim się obejrzysz to będzie już po operacji i za chwilę minie pierwszy miesiąc i zobaczysz, że ten woreczek na mocz to żadne utrudnienie. Stanie się codziennym rytuałem. A nowotwór - ostatni raz będą go widzieli histopatolodzy!!!
  • 11 lat temu
    Ale piękny dziś dzień był, taki ciepły i słoneczny, łaziliśmy z tatą po podwórku przed domem , zastanawialiśmy się gdzie będzie marchewka a gdzie pietruszka na grządce a i oczywiście tata ma zamiar altanę powiększyć, ale jak i kiedy to ja nie wiem ?
    A taką piękną zrobił, ale nie taką jak większość sąsiadów ma , nasza jest inna metalowa z zielonym dachem i jak zarośnie cała winogronem latem jest w niej cudownie (no może akurat teraz nie wygląda dobrze a już niedługo...)

No a we wtorek już go do szpitala zawożę , ale to zleciało...miesiąc temu taka wiadomość a teraz już nie ma odwrotu...
  • 11 lat temu
    Myślę, że na wielu twarzach wyrysowało się właśnie olbrzymie zdziwienie i nagle Wasze wyobrażenie o remilu legło w gruzach ale to nie tak.

Myślę że tak na prawdę jestem takim jakiego sobie mnie wyobrażaliście a muzyka której słucham to tylko uzupełnienie.
  • 11 lat temu
    Co do biletów!!!

Kupiłem bilety na koncert zespołu w muzyce którego zakochałem się 1992roku. Miłość ta trwa do dzisiaj. Są ze mną zawsze -
    kiedy kocham i kiedy nienawidzę,
    kiedy się śmieję i kiedy płaczę,
    kiedy jestem tak szczęśliwy, że góry mogę przenosić i kiedy siedzę w głębokim dole
    Znam wszystkie 140 utworów. Nie wszystkie tytuły podam ale wskażę album i pozycję na płycie.
    Zagrają swój 10 koncert w Polsce będę już na drugim. Tym razem będzie to Stadion Narodowy.

Piszę o METALLICE

Więc jak dziewczyny jedziecie? A Ty Heniu? Myślę że to mogą być Twoje klimaty!
  • 11 lat temu
    Kochani moi nie pisałem bo nie znalazłem chwili. Miałem ARMAGEDON!!!

Pojawiła się gorączka więc lekarz kazał jechać do Kliniki Żywienia - zakażony cewnik i nie podawać pozajelitowego. Tat się nie zgodził więc powiedziałem mu że niech robi co chce tylko pociągnie maks 5 dni. Następnego dnia temp. spadła i miałem o 20:00 podłączyć worek ale wieczorem zadzwonił Tata że stracił przytomność i wywrócił się i nie może się ruszyć.

Byłem z dzieckiem na rehabilitacji więc musiał poczekać. Mój 6 latek bardzo źle zaczął się czuć więc pojechałem po żonę i drugiego synka i zawiozłem ich do domu. Otwieram drzwi z tyłu a tu mi się coś wylewa. Mój biedny 6 latek zwymiotował. Sprzątałem samochód 2 godziny zużywając ogromne ilości ręczników papierowych.

Pojechałem do ojca a tu już 21,30 na zegarze. Faktycznie łuk brwiowy rozcięty a do żeber nie da się dotknąć a w moczu krew. Zadzwoniłem na 999 opisałem sytuację i przyjechali. Do 3 rano czekałem na SOR na wyniki. Łaskawca zgodził się zostać do rana na SOR i rano do W-wy do kliniki. Rano w woku moczowym sama gęsta krew. pomimo to jako zdrowy został wypisany z SOR z zaleceniem picia dużo wody (której nie można mu pić). Po kolejnych oporach powiedziałem że albo jedzie do W-wy albo niech umiera w domu. Łaskawie się zgodził.

Wróciłem z W-wy o 20 i nawet nie pamiętam, czy się umyłem. Po prostu padłem.
  • 11 lat temu
    Renesme nie przerzuty do mózgu ,facet całe życie uważał kobietki rady co do badań za ględzenie ,a teraz ma problem i się wyżywa .Nie wolno sobie pozwolić na to.Zostawic goscia pójść wieczorem na drinka wrócić do domu trzasnąć drzwiami i pójść spać .
  • 11 lat temu
    Renesme to smutne ,ale jedyna rada psychiatra wizyta ,albo rzucenie talerzem też o podłogę najlepiej z obiadem i by nie było już następnej porcji w garnuszkach serio i reprymeda ostra.Po prostu.
  • 11 lat temu

Użytkownik @heniek napisał:
    sierotka i tereferePo takich wspaniałych przepisach za szybko przytyje i się rozleniwi. Zaparcia i rozwolnienia normowało mi się przez pół roku. To była operacja na jelitach i trzeba o nie dbać jakiś czas. Jak się wszystko pozrastało to jem wszystko jak popadnie oczywiście zdrowo. Pozdrawiam

Witaj kolego:):) niooooooo takie cudne przepisy ha ha ha idzie wiosna spali tkankę tłuszczową na spacerkach .Pozdrawiam cieplutko:0:0

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat