Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • margo tak rezonans na kase chorych ale musimy jakos dojechac do bydgoszczy a to ponad 100km dla nas to sa duze pieniadze szwagierka teraz byla i dala na paliwo 150zl a w Pile tez robią rezonans na kase chorych ale trzeba czekać 3 miesiące mimo ze na skierowaniu jest napisane pilne Polska to chory kraj niestety a najgorsze jest to że jak zrobimy jej ten rezonans to po tym rezonansie będą dzwonić i powiedzą kiedy na oddział na chemie i następne 150zl tam teściowa ma zostać 6 tyg ale sam lekarz powiedział że bedzie ciężko bo juz teraz jest osłabiona waży 45 kg więcej juz leży niż chodzi i jak bedzie źle przechodzic tą chemie to nie wiadomo czy da rade wyleżeć tam 6 tyg i dokonczyć chemie ja to czarno widze
  • 11 lat temu
    Marco62 bardzo się cieszę że już dobrzejesz i tak trzymaj zobaczysz z każdym dniem będzie lepiej a powiedz czy już próbowałeś chodzić. Pozdrawiam
  • 11 lat temu
    karola0704 dlaczego masz zrobić rezonans prywatnie przecież należy nam się na fundusz po co tracić pieniądze nawet jeżeli to była wizyta prywatna to możesz iść do lekarza i przepisać skierowanie Pozdrawiam
  • 11 lat temu
    Marco62 Trzymaj sie i badz dobrej mysli bedzie dobrze.Ale sanatorium za miesiąc? dobrze zrozumiałes ,?bo mam watpliwosci.Pozdrawiam cieplutko.
  • Marko62 - cieszę się, że lepiej się czujesz; zobaczysz, będziej coraz lepiej. Dobrze, że po pobycie w szpitalu jedziesz od razu do sanatorium, tam Cię wezmą w obroty i szybciutko postawia na nogi.
    Pozdrawiam cieplutko:)) Zdrowiej kolego!!!
  • 11 lat temu
    Witam piszę po trochu bo tak mi wygodniej . Nie byłem sam ,przyjechały dzieciaki i żona (od pięciu lat nie jesteśmy razem )przez cztery dni u mnie byli .Było lżej .Dzięki . No i wy jesteście .Dzięki.
  • 11 lat temu
    Czarownico jest już wynik, mam go przed sobą i masakra!
    Carcinoma urotheliale G-2, high grade.Nowotwór ogniskowo nacieka na błonę mięśniową.
    Przecież miesiąc temu był G-1!Choć lekarz mówił, że przy tak rozległym gadzie wynik może być niewiarygodny bo może pobrali taką część , gdzie była właśnie taka mniejsza jego złośliwość...już sama nie wiem...w czwartek do lekarza jedziemy i pewnie teraz już po pęcherzu będzie...
  • marko super wiadomość oby tak dalej u nas niestety jest źle Teściowa dziś była w Bydgoszczy na konsultacji musi mieć zrobiony rezonans magnetyczny miednicy niestety to są koszta a my jesteśmy juz spłukani ale jakoś musimy dać rade po badaniu ma się zgłosić na chemie 6 tyg w szpitalu koszmar ale lekarz kiepsko to widzi ze względu na jej wyniki krwi i moczu i ogólny stan zdrowia nie wiem czy przeżyje podanie 1 chemii
  • 11 lat temu
    trzymaj się marko. Będzie dobrze . Mojemu tacie wczoraj toczyli krew :( bo wyniki były gorsze niż złe
  • 11 lat temu
    Witam czuję się znacznie lepiej .Ale było ciężko tydzień na intensywnej dał mi popalić i to nie ze względu na bul nie było tak źle psychika padała .Ale już po .Pęcherz został odbudowany .Czeka mnie więc jeszcze długa droga .Jeszce około dwóch dogodni w klinice a potem miesiąc sanatorium lub coś koło tego. Wyniki ponoć są niezłe żadnych przerzutów tak więc przynajmniej na razie żadnej chemii ani radia .Kończę na razie bo nie do końca wygodny ten stolik do pisania na leżąco i trochę się męczę . Pozdrawiam wszystkich.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat