Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    beat (też Beata?) ale ten czas... a jak będzie już potem za późno?Jak już kiedyś pisałam "panikarz numer jeden jestem" ale to mój Tata kochany...(oczywiście jak każdego jego własny ojciec!) nigdy na nic nie chorował, a tu jak już to z grubej rury poszło...a ja taka bezsilna jestem...
  • 11 lat temu
    Witajcie Ci ,którzy mnie pamiętają,jest wynik i....................................................................
    Carcinoma urotheliale G-2, high grade.Nowotwór ogniskowo nacieka na błonę mięśniową
    15 kwietnia na 3 dni Tata idzie następny wycinek zbadać...jak to leczenie w końcu ma wyglądać?nie trzeba tego gada już wyciąć? co jeszcze robią, dlaczego czekają? na co?
    "to nie tak miało być, zupełnie nie tak"................................................................................
    nie palę już 11 lat ale jestem przez to na dobrej drodze do powrotu do nałogu, zaczynam wymiękać totalnie..............................................................................................................
    Pozdrawiam, napiszcie coś do mnie..................................................................................
  • 11 lat temu
    Witam Was kochani, to ciekawe z tą kartą parkingowa.W tym tygodniu mój tatuś dostał I grupę.Rodzice pytali o kartę parkingowa.Powiedziano im,że nie przysługuje.to jak to w końcu jest?
  • 11 lat temu
    Dobry z wieczora. Mój Tato miał badanie i lekarz powiedział, że to na 90% pajęczaki. Operacja po świętach wtedy wszystko sie wyjaśni. Tato chodzi struty, martwi sie ale trzymamy go na duchu. Dam znać jak sie wyjaśni. Dziękuję za wsparcie bardzo. Pozdrawiam cieplusio.;)
  • 11 lat temu
    Od 1 VII 2014 zmieniają się przepisy(nowelizacja ustawy) nie bedzie już kart wydanych bezterminowo czyli na stałe .Karty otrzymane do 1 VII stracą swoją waznośc 30 XI 2014 roku.
  • 11 lat temu
    I mam pytanie kto wie czy osoba która ma teraz kartę na czas nieokreślony będzie ja tylko wymieniać w urzedzie ,czy orzecznik ZUS bedzie od nowa decydowal o przyznaniu tej nowej ,czyli o okresie na jaki dostanie>? Jak to w praktyce ma wygladać?
  • 11 lat temu
    Beat witaj napisz cos o karcie parkingowej,bo wiesz od 1 lipca br zmieniaja sie przepisy .Karty będa tylko na czas okreslony 3 i 5 lat oraz zmieni się kryterium ich przyznawania.

Poniżej najważniejsze zmiany dotyczące zasad wydawania kart parkingowych:

1. Kartę parkingową, uprawniającą do parkowania na tzw. kopertach, będą mogły otrzymać osoby ze znacznym i umiarkowanym stopniem niepełnosprawności, a jednocześnie z ograniczonymi możliwościami poruszania się. Osoby z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności będą mogły otrzymać kartę parkingową tylko w przypadku ustalenia przyczyny niepełnosprawności oznaczonej symbolem 04-O (choroby narządu wzroku), 05-R (upośledzenie narządu ruchu) lub 10-N (choroba neurologiczna).

2. Dla osób do 16 r. ż., które nie mają w orzeczeniu określonego stopnia niepełnosprawności, warunkiem otrzymania karty parkingowej będzie ograniczona możliwość poruszania się.

3. Osoba spełniająca powyższe warunki otrzyma imienną kartę parkingową.

4. Karta parkingowa dla prywatnej osoby będzie wydawana na czas określony, w oparciu o okres ważności orzeczenia o niepełnosprawności, ale nie dłużej niż na 5 lat.
    5. Karta będzie wydawana także placówkom, które posiadają samochód do przewozu osób z niepełnosprawnością; w takiej karcie wpisany będzie numer rejestracyjny samochodu, który jest własnością danej placówki.

6. Karta dla placówki wydawana będzie na 3 lata.

7. Organem wydającym kartę parkingową będzie przewodniczący powiatowego zespołu ds. orzekania o niepełnosprawności.

8. Karty będą zewidencjonowane w centralnej ewidencji, która będzie częścią Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców (CEPiK).

9. Zostanie wprowadzona kara w wysokości 2 tys. zł dla osób, które bezprawnie posługują się kartą parkingową. (np. używają karty na osobę zmarłą).

10. Zostanie wprowadzony obowiązek wyznaczania adekwatnej do wielkości parkingu liczby miejsc parkingowych dla osób z niepełnosprawnością:
    - 1 stanowisko – jeżeli liczba wszystkich miejsc wynosi 6–15;
    - 2 stanowiska – jeżeli liczba wszystkich miejsc wynosi 16–40;
    - 3 stanowiska – jeżeli liczba wszystkich miejsc wynosi 41–100;
    - 4% ogólnej liczby stanowisk, jeżeli liczba wszystkich miejsc wynosi więcej niż 100.

11. Nowelizacja ustawy wchodzi w życie 1 lipca 2014 r. z poniższymi wyjątkami:
    - przepis o dodatkowej karze w wysokości 2 tys. za nieuprawnione posługiwanie się kartą parkingową wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia;
    - przepis dotyczący wyznaczania miejsc parkingowych wchodzi w życie 1 września 2014 r.;
    - przepis dotyczący wprowadzenia centralnej ewidencji wchodzi w życie 4 stycznia 2016 r.

12. Obecnie obowiązujące karty parkingowe stracą ważność 30 listopada 2014 r.

• Dziekuje za podpowiedz. Czyli reasumujac rozumiem, ze jesli nic sie nie dzieje to posiew powinno sie robic przynajmniej co 3 mce, dobrze mysle?

U nas pierwszy sukces, przy ostatnim podcieknieciu plytki tata sam ogarnal temat i przyznal sie dopiero po fakcie - do idealu jeszcze daleko ale fajnie ze stanal na wysokosci zadania :-D
    Dzis zlozylam wniosek o pierwsza grupe dla niego, dam znac jaki bedzie tego wynik
  • 11 lat temu
    Witam, nasza koleżanka Czarownica 44 ma problem z kontem (mam nadzieję, ze wkrótce rozwiązemy tę sprawę). Dlatego właśnie jest nieaktywna i nie odpowiada na pytania.
    Administratorze, proszę sprawdzić co jest przyczyną kłopotów z kontem Czarownicy44 i dać nam znać. Tylu użytkowników czeka na wskazówki i rady tej najaktywniejszej użytkowniczki forum - naszej Kochanej Czarownicy.
  • 11 lat temu

Użytkownik @kinkong napisał:
    Czarownica 44 napisałam do Ciebie maila ale nie odzywasz się. Proszę odpisz mi.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat