Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Moj tata ma zwyrodnienie stawow i dyskopatie kregoslupa ale twierdzi ze przed operacja tak nie mial. W srode idziemy do rodzinnego bo w ogole jest jakis obolaly, w brzuchu ma jakies zgrubienia i przy ruchu nadal go boli brzuch. A w przyszlym tyg mamy pierwsza wizyte u urologa po operacji
-
heniek nie wygłupiaj się bardzo by nam Ciebie brakowało popatrz ile razem przeszliśmy jak mógłbyś nas opuścić. Myślę że wy Panowie macie jednak trochę grubszą skórę, ale ja też nie stosuję żadnych kosmetyków. Dzięki za odpowiedż zaraz założę jednocześciowy nie pomyślałam o tym Pozdrawiam Cię
-
Heniek - czy jesteś pewien że czarownicę zablokowali - bo Ona często robi sobie dłuższe przerwy (wnuczęta). Pozdrawiam Cię
-
Kochani pomóżcie mi jeśli mieliście odparzoną skórę pod płytką bo bardzo cierpię - jak szybko to wyleczyć stosuję krem taki na odparzenia ale to zbyt wiele nie pomaga.
-
dona - dziękuję Ci bardzo za odpowiedż przynajmniej będę wiedziała co i jak mam reagować kochana moja ja mam taką Panią która kiedyś pracowała jako pielęgniarka stomijna w szpitalu teraz zajmuje się wnuczętami koszt takiej usługi to 30 zł. Nie jest do tego potrzebny lekarz - myk myk i wymieniła mi wężyk. Sciskam Cię Pa
-
ja również się dołączam do Heńka jeżeli to prawda to jestem oburzona tym czy naprawdę musimy być nękani w ten sposób czy nie wystarczy to co przeżyliśmy w związku z naszą chorobą? wolałabym ażeby to była pomyłka bo cóż mogliśmy napisać ażeby wykluczyć kogoś z forum . Proszę o odpowiedż
-
Dodiderek, nie bagatelizujcie tego bólu! Czy Twój Tata miał robioną scyntygrafię kości? Domagaj się tego badania od lekarzy, koniecznie chodzi o sprawdzenie, czy nie ma przypadkiem przerzutów do kości. Nie chcę Cię straszyć, bo może to być zwykłe zwyrodnienie stawów lub ból reumatyczny, ale w przypadku chorób onkologicznych najpierw trzeba wykluczyć przerzuty, a potem leczyć inne schorzenie.
-
Administracjo, oddaj nam naszą koleżankę Czarnowicę44, założycielkę tego wątku!
Stanowczo się tego domagamy, jest nam tutaj bardzo potrzebna! To jakieś totalne nieporozumienie z jej zablokowaniem!
-
Co prawda za 2 tyg ide z Tata do urologa ale nie zaszkodzi spytac i Was- jak dlugo utrzymywal sie u Was bol w nogach po operacji- tata sie skarzy i nie wiem czy to traktowac jako objaw pooperacyjny czy inne schorzenie- operacja byla 1,5 miesiaca temu.
Z gory dziekuje za odp.
-
mój tata ma co pol roku na przemian: raz tomografie, a potem usg i czasem przeswietlenie. czyli raz na rok tomografia i raz na rok usg.