Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
no niestety krwiomocz w pierwszych wynikach plus bakterie, w drugim badaniu moczu krew
-
AnetkaS a jakieś inne wyniki? mocz?
-
Cześć, moja Mama wczoraj otrzymała wyniki; USG: "na tylnej scianie pęcherza drobna, płaska zmiana egzofityczna" Lekarz powiedział że wynosi ok 6 mm. Powiedział żeby sie na razie nie nie pokoic , ale nie wiem co dalej..
-
nie ma za co, jak będziesz miał pytania to śmiało pisz:))
-
Czarownica 44 - dziękuję bardzo za wyjaśnienie.Pozdrawiam
Marian
-
mariagen_38
rozumiem , że chodzi Ci o ewentualny pęcherz z jelita, faktycznie musi być wtedy długa krezka ,najprościej można powiedzieć tak: wyrostek to kawałek kichy , bez którego możemy żyć, jest nam nie potrzebny i tak jest z kawałkiem jelita cienkiego. Różnica polega na tym, że nie każdy ma długą krezkę jelita. Można to stwierdzić dopiero po otwarciu jamy brzusznej w trakcie operacji. Nie wiem jak prościej to wyjaśnić.
Pozdrawiam
-
WITAM!
BARDZO MNIE INTERESUJE CO TO JEST TA KRESKA NA JELICIE
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WIADOMOŚĆ
-
Heniek jak bark? mój trochę lepiej, ale i tak nie jest całkiem dobrze, to zapewne jeszcze trochę czasu minie zanim się wyleczy całkowicie:)
-
nikxe20 gratulacje:) cieszymy się razem z Toba i tak trzymać:))
Heniek ma rację, takie wpisy to podbudowanie innych, oby takich było jak najwięcej:)
ania2 moje skarby rosną jak na drożdżach, są takie słodkie:). Najważniejsze, że są zdrowe, dwoje już chodzi, teraz czekamy na samodzielne kroczki najmłodszej:). Cała trójka mówi pięknie baba:))) . Szkoda, ze tutaj nie można dołączyć żadnych zdjęć, wiem, że nie byłoby ich dużo, ale może wtedy byśmy widzieli siebie na wzajem:).
-
Witaj Heńku,skoro nic nie piszesz to znaczy że u Ciebie wszystko w porządku,wrócę jeszcze do twojego barku,naprawdę kup sobie nocny worek z długim wężykiem a zobaczysz że się dużo lepiej śpi, ja od jakiegoś czasu kupuję (dopłacam11zł do sztuki )ale mogę przewracać się na boki i lepiej śpię, fajnie że jest z nami Czarownica,forum znów zaczęło żyć, tylko Remil coś nas opuścił,pewnie zabiegany ale może się odezwie, pozdrawiam cię i życzę zdrówka no i życzenia świąteczne przyjmij ode mnie ,smacznej święconki i mokrego śmigustu.