Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Dziękuję Heniek i Marko62, tata się mniej już denerwuje, przynajmniej z tego powodu. Na razie nie możemy taty przekonać do nieużywania w dzień worka, który miał podpinać tylko na noc, pewnie byłoby mu łatwiej chodzić bez dodatkowych rurek. Ale mamy nadzieję, że powoli wszystko obczaimy. Pozdrawiam
  • 11 lat temu
    dodiderek ja miałam robionych kilka wyników histopatol. i na żadnym nie było żadnych symboli tylko nazwa -high grade urothelial carcinoma co mi wytłumaczyli że to rak pęcherza dużo złośliwy,więc podejrzewam że są różne sposoby oznaczenia , co do symboli na orzeczeniu o niepełnosprawności to są one umieszczane na orzeczeniach z pcpr-u czy z mops-u natomiast z zusu nie ma .
  • dodiderek a co było napisane w wyniku badań??
    jeśli chodzi o grupę inwalidzką to nie ma teraz cyferek tylko nazwy : znaczny, umiarkowany i lekki.
  • Wyskocze teraz troche jak filip z konopii ale coz. Zastanawiam sie czy my zyjemy w tym samym kraju bo na wynikach badan histo nie mielismy zadnych znakow typu N1 czy T1 i tak samo przy decyzji z zusu co do grupy inwalidzkiej tez zadnych symboli o ktorych pisaliscie przy okazji karty parkingowej.

Moze mi ktos wyjasnic dlaczego?
  • 11 lat temu
    Witam ja po operacji jądra miałem spuchnięte jak balony ciężko się było z tym poruszać ale ja w szpitalu spędziłem miesiąc więc na wyjściu było normalnie ,nic nie wiem o żadnych lekach . Miałem tylko zwiniętą z bandaży takę poduszeczkę którą podkładałem pod jądra jak leżałem aby nie ciągnęły na duł bo były na dokładkę ciężkie .Pozdrawiam i zdrowia życzę
  • 11 lat temu
    Witam
    U mojego taty w styczniu stwierdzono nowotwór zośliwy pęcherza moczowego. 24 kwietnia miał operację usunięcia całego pęcherza moczowego. Wczoraj 2 maja wrócił do domu. Martwimy się bo ma opuchnięte jądra. Czy może mi ktoś powiedzieć czy to jest normalne i jak z tym poradzić?
  • 11 lat temu
    Z tego co wiem w Niemczech standard. Bo to oni mają mi pokazać jak sobie teraz radzić sobie z nowym pęcherzem.Pokazali i nauczyli paru sposobów reszta ponoć zależy jak ja to będę realizował .Więc trenuję pomału .Pozdrawiam
  • marko62 super nowina:) Tak trzymaj i trenuj trzymanie:) Teraz będzie już tylko lepiej:)).
    To , ze dostałaś sanatorium to chyba cud, chyba, że prywatnie:)
    Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka:)
  • 11 lat temu
    Witam wszystkich żyję i mam się puki co nieźle miesiąc w szpitalu teraz za tydzień w piątek będzie miesiąc w sanatorium i wypad do domu .Pomalutku,pomalutku ale do przodu .Pupa jeszcze boli duł brzucha boli trzymanie moczu puki co przez godzinę a potem do ubikacji więc na razie nie ciekawie (ale mówiono mi że to długo trwały proces )ale mam nadzieję że będzie lepiej .Tak więc byle tak dalej pozdrawiam wszystkich i zdrówka życzę
  • 11 lat temu
    Witaj Heńku fajnie że dostałeś dodatek z mops-u, ja też go mam ale tylko do 2016r bo grupę inwalidzką 1 mam przyznaną tylko do 2016r a ten dodatek jest związany z grupą jedynką, nie wiem czy dostałeś rentę z zusu bo albo nie pisałeś albo to przegapiłam, pozdrawiam cię i też życzę ci fajnej majówki ,pogody słonecznej na motocykle i zdrówka

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat