Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • dona1955 trzeba wymyśleć coś taniego:), żeby każdy kto chce mógł się dołączyć:)) To już widzę 4 osoby są:)) Czekamy dalej:)
  • witajcie mam pytanko napiszcie mi jak wygląda operacja usunięcia pęcherza ile się leży po operacji w szpitalu jak długo trwa czas w którym dochodzi się do siebie na który dzień się wstaję z łóżka ? to są pytania mojej teściowej proszę odpowiedzcie mi z góry dziękuję pozdrawiam wszystkich
  • 10 lat temu
    Czarownica ja też bym się pisała na spotkanie tylko u mnie krucho już z finansami, oszczędzałam cały rok na te wojaże i zapasy się wykruszają w szybkim tempie, chyba że było by gdzieś bliżej, pozdrawiam serdecznie
  • 10 lat temu
    Heniek twoje motory są extra, fajną masz pasję,szkoda że to tak daleko bo mógłbyś się wybrać na południe kraju na kawkę,to prawda że akumulatory naładowałam i na razie trzymam się tego ale na jak długo wytrzymają to się okaże,najgorsza dla mnie jest jesień i zima a latem człowiek wyjdzie troszkę na słoneczko i lepiej się żyje,jednak te nasze woreczki dużo wytrzymują bo i gorąco dobrze zniosły i wstrząsy na motorze również, tak że mamy super pęcherze lepsze niż naturalne( żart), pozdrawiam serdecznie i napisz co sądzisz o spotkaniu
  • 10 lat temu
    witajcie Margo to święta prawda że wszędzie można wyskoczyć na jakiś czas ale w domu jest najlepiej i zawsze wraca się do niego z zadowoleniem, ja jadę 30.06 na wymianę wężyka i też postaram się popytać lekarza o ten silikonowy bo urolog u którego byłam to nie wiedział czy są takie i jakiej długości,czy będą się dla nas nadawały bo w zasadzie to są cewniki do pęcherza i można je nosić 3 m-ce,więc stwierdziłam że 3m-ce to nie warto zachodu ale gdyby było 6-m-cy to by się opłaciło,tak że co lekarz to pewnie inna opinia, najbardziej przydał by mi się taki na zimę bo to różnie bywa a mam do Krakowa ok 60km, zobaczymy,co myślisz o tym spotkaniu bo ja w tym roku już za dużo wydałam i moja skromna ręcina więcej nie wytrzyma a na mazury ode mnie daleko,więc i droga i pobyt, po prostu z kosztami nie wydolę, pozdrawiam cię i napisz co u ciebie
  • 10 lat temu
    Witaj Kama58 świetnie już jesteśmy 3 może inni dołączą ;)
  • 10 lat temu
    Czarownico, sierotko i ja chętna jestem, ale odzywam się nieśmiało, bo te wszystkie przeżycia i doświadczenia, które stały się Waszym udziałem, dopiero przede mną. A na Mazurach jest wiele pięknych miejsc.. Pozdrawiam :)
  • 10 lat temu
    Wiesz czarownico ,że chętni zapewne będą ,czasami potrzeba czasu na taką decyzję .Fajnie by było ,są fajne prywatne kwaterki w róznych mijescowościach np uzdrowiskowych i tanie .Poczekamy może znajdą się chętni.A spotkać Ciebie to prawdziwa przyjemność <3 mam nadzieje na odzew innych z tego forum .Pozdrawiam :D
  • sierotka chętnych nie ma , ale zawsze możemy się spotkać:), Do września jeszcze trochę czasu, jakoś się umówimy:))
  • 10 lat temu
    donna witaj w domciu wszędziedobrzeale w domu najlepiej prawda? Wyglądasz super ale mam dla Ciebie nową wiadomość bo byłam u urologa więc tak zaproponował mi kupić wężyk silikonowy i wtedy można go w sobie nosić nawet do 6 miesięcy nie daje żadnych skutków ubocznych Pozdrawiam i Sciskam Cie

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat