Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • Witajcie u nas zaczął się czas na odliczanie do 17 lipca mam nadzieje że wszystko się uda i że będzie wszystko ok nie dajemy po sobie poznać ale wszyscy są już nerwowi ja mąż szwagierka no i teściowa mam nadzieje że teraz się tylko nie przeziębi bo nici z operacji a powiedzcie jak teściowa ma się zgłosić na oddział 17 lipca to jest czwartek to operacja bedzie w piątek czy dopiero w poniedziałek pozdrawiam wszystkich
  • 10 lat temu
    majka6301 bardzo dziękuję za odpowiedź.właśnie też mi się wydawało,że heniek o tym pisał ale nie byłam pewna. jeżeli wyjdzie,że jest bakteria to posiew wykonać tak samo,tzn.pobrać z worka polewając płytkę?
  • moni możesz z przetoki taki jest najbardziej wiarygodny, ale można też z woreczka, zmieniasz płytkę, dajesz czysty woreczek i z niej pobierasz. Ja tak zawsze robię i z tego co pamiętam chyba Heniek też bo kiedyś o tym pisał. Jak zanoszę mocz do badania do prywatnego laboratorium to doklejam karteczkę że mocz jest pobrany prawidłowo i pochodzi z urostomii, bo kiedyś panie mi napisały że mocz został pobrany nieprawidłowo (były 3 kolonie bakterii) i nie zrobiły posiewu.
  • 10 lat temu
    Nixe20 witaj ,super już jest parę osób chętnych dlatego piszczie swoje kandydatury w temaci ODPOCZNĘ .Będzie przejrzysciej ,ponieważ w innych się zagubimy ok?
  • 10 lat temu
    ja tez jestem chetna, tzn wyslalabym mojego tatę na taki zjazd albo wybrałabym się z tatą. czyli 2 osoby. Ale najlepiej jakby padl konkretny termin, miejsce i wtedy kto chętny. albo by się udało no albo niestety nie :) pozdrawiam
  • 10 lat temu
    tak mój tato jechał ok 4 godz z CO z wawy. Było ok, da się wytrzymać bez problemu. Tylko autko musi być wygodne :) żeby było wygodnie, bez podskoków- no wiadomo.
  • 10 lat temu
    Dziękuję czarownico. chciałabym jeszcze wiedzieć w jaki sposób go pobrać,tzn.czy można z worka tuż po jego wymianie czy może, tak jak jak gdzieś przeczytałam, bezpośrednio z przetoki?
  • moni514 najlepiej pobrać mocz z nocy i zanieść do analizy, nic innego nie zrobisz, mętny może być, ale warto sprawdzić. Ja zawsze mam mętny, ale ja to inna bajka:P
  • 10 lat temu
    Kochani mam do Was pytanie:o czym może świadczyć mętny mocz.Mama zauważyła ostatnio u taty a właściwie w jego worku.troszkę mnie to zmartwilo.tatuś jest pół roku po radykalnej.wiem,że ten temat się już przewijał ale historia tutaj jest tak obszerna,że nie pamiętam już kto o tym pisał.chciałam się też Was poradzić:w jaki sposób pobrać mocz do analizy,aby to badanie miało sens.
  • Witajcie:) Jeśli chodzi o zjazd:) to musimy wybrać takie miejsce, żeby wszyscy mieli podobną odległość ( dogodną). Zobaczymy co z tego nam wyjdzie:). Pozdrawiam serdecznie:)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat