Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
heniek a ja ;( zapomniałeś o mnie ?
też uważam, że super byłoby się razem spotkać w realu, ale zgadzam się z Heńkiem, odległość może być problemem. Ja w poniedziałek wracam do pracy :( po 20 miesiącach odpoczynku, najbliższe wolne mam zaplanowane na październik bo idę wtedy do szpitala na operację usunięcia tych nieszczęsnych moich limfoceli.
Cieszę się, że trafiłam na to forum. Dobrze mieć taką grupę wsparcia. Pozdrawiam Wszystkich :))))
-
Sierotka ja mieszkam na pograniczu małopolskiego i śląskiego blisko przy Pustyni Błędowskiej
-
Pozdrawiam wszystkich, widać że jest lato i wszyscy mają wolne bo mało nas zagląda na forum , niektórzy chorzy też dawno się nie odzywają więc albo nie mają pytań albo jest już dobrze i nie chce im się pisać,Remil dawno się nie odzywał,Hania też milczy i wiele innych, odezwijcie się i napiszcie co u was słychać, forum jest potrzebne do wymiany doświadczeń i wzajemnego wspierania się, mnie też jest raz lepiej a raz gorzej i dobre słowo kogoś kto wie jak to jest zawsze pomaga przejść przez kryzys i wyjście z dołka,piszcie kochani i pomagajmy sobie nawzajem ,pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim słoneczka i zdrówka
-
Witaj Margo jak tam z tymi naszymi kochanymi wężykami, czy byłaś dzisiaj na wymianie ,napisz czy się nadają i czy nie za grube bo tych zwykłych to mamy 10, ja z początku miałam 8 ale mi się 3 razy zatkały i teraz brałam 10-e,dzisiaj byłam w sklepie bo brałam krem na skórę pod płytkę z coloplastu i pytałam tej pani to mówiła że zadzwoni do hurtowni i popyta, napisz jak ci dzisiaj poszło,gdzie jedziesz na wakacje i jak w ogóle się czujesz, pozdrawiam cię serdecznie moja przyjaciółko i czekam na wiadomości od ciebie
-
donna tak masz rację te silikonowe wężyki to są jako cewniki tylko że w naszym przypadku odcina się jedna ze stron i masz wężyk jak już kupiłam dwa bo nie wiedziałam jaki rozmiar więc wzięłam 14 i 16 w poniedziałek idę na wymianę to zobaczymy ale powiem Ci że są wystarczająco długie nawet jak dla mnie to za długie będziemy obcinać. Kochana co do spotkania to bardzo chętnie ale nie w najbliższym czasie bo tak jak i Ty wstrzymują mnie finanse ja już opłaciłam wakacje więc teraz skromniutko.
-
Dona a skąd jesteś z jakiego rejonu ?
-
Fajnie 4 osoby to już jest super od czegoś trzeba zacząć .Tanie są fajne kwatery prywatne o dobrym standardzie w miejsowościach uzdrowiskowych np w centrum Krynicy Zdrój w Busku byłam z koleżeństwem.Może gdzieś jeszcze?
-
DONA1955 Międzywodzie oglądałam w internecie , blisko morza rzeczywiście ale to ode mnie ponad 800 km, trochę daleko ale dziękuję za info.
Gunia będę Cię jeszcze "nachodzić" tu na stronie z pytaniami!
Pozdrawiam.
-
dzięki czarownica :) mam nadzieję że będzie dobrze teściowa jest twarda i pozytywnie nastawiona do operacji jak mówi niech robią co chcą byle już tak nie bolało ale teraz zaczyna mieć dziwne pytania i chyba zaczyna sie zastanawiać jak to będzie
-
karola0704 czas pobytu po operacji zależy od stanu zdrowia pacjenta i co było robione, przy rekonstrukcji pęcherza leży się dłużej, przy woreczkach krócej. Z łóżka po operacji wstaje się na drugi dzień, chociaż ja wstałam po 3 dniach. Tak więc nie reguły , na pewno teściowa da radę i będzie dobrze:)