Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Witaj iwona73:)
Wielkość guza to nie wszystko, może nie być tak strasznie jak Wam się wydaje. Osobiście miałam większe i to nie jeden a trzy. Tak więc nie martwcie się na zapas, usuną guza i jak będą wyniki histopatologiczne to wtedy zobaczymy:). Wszyscy z nas przeszli tą drogę i jest ok:).
Pozdrawiam i głowa do góry, będzie dobrze:))
-
Witam Wszystkich:)
Przedwczoraj dowiedzieliśmy się,że u mojego męża wykryto guza pęcherza o wymiarach 2,75cm na 2 cm.
We wtorek jedziemy na oddział,gdyż lek.rodzinny skierował go od razu do szpitala.Tam po sprawdzeniu wyników i badaniach mają zadecydować,kiedy trafi na oddział .Mąż za miesiąc kończy 50 lat.Proszę o info kogoś kto przebył już "tę drogę"czy guz jest duży,jakie w tym przypadku są rokowania po usunięciu tej zmiany...W domu tak napięta atmosfera,jego mama zmarła na raka piersi,ojciec na raka jamy ustnej.Jesteśmy załamani,mimo że nie pokazujemy tego po sobie.Kątem oka widzę,jak się zamyśla....
wszystkim zdrowia życzę i pozdrawiam.
-
witajcie z teściową lepiej chociaż ma chwilę załamania i ostatnio mówi nam że lepiej żeby umarła to wszyscy będziemy mieć spokój że już nie wytrzymuje tego bólu mówimy jej że mnie też bolała po cesarce a to co ona przeszła jest jeszcze gorsze mam nadzieje że jej przejdzie .
A mam pytanie jest tu ktoś z Wielkopolski bo chciałabym się dowiedzieć gdzie znajduję się najbliższy NFZ i sklep z tymi workami
Byłabym wdzięczna za odpowiedź
G.K mam nadzieję że będzie z mamą wszystko ok i że wynik histo to jednak nie M i nie ma przerzutów ja jeszcze nie wiem co siedziało w środku teściowej jakie cholerstwo miała w środku i liczę na to że też nie będzie mieć przerzutów
Pozdrawiam wszystkich :)
-
g.k nie załamuj się tylko trzeba wziąć się do walki z tym gadem. Trzymam kciuki żeby było N:)
-
Witaj bbb , już sama nie wiem czy N czy M ,mama przekazywała mi telefonicznie być może zle zrozumiałam. Pojadę do szpitala to dokładnie zapoznam się z wynikiem.
-
T- wielkość guza N stan węzłów chłonnych M przerzuty. Może to było N a nie M?
-
Znam w skrócie wynik hist. to co mama podała mi przez telefon pT3M2. Nie znam definicji tych skrótów muszę zagłębić się w internecie.Wydaje mi się że M2 to przerzuty odległe ,czy mam to rozumieć że rak jest już w innych narządach?
;( jestem załamana ,miałam nadzieje że będzie czysto. Moja biedna kochana mama co ona teraz musi czuć, serce mi pęka z żalu.
-
karola0704 co słychać u twojej teściowej? Jestem ciekawa bo jest na podobnym etapie co moja mama.
-
witajcie
odpowiadam na pytania:
- czy mozna dostac dodatek z zusu do emerytury- mozna, jak jest rozpozznanie nowotworu to powinni dac. w kazdym badz razie nie zaszkodzi sprobowac. moj ojciec co prawda na rencie ale po operacji zlozylam wniosek i dostal.
- jak czesto zmienia sie worki - mnie uczono ze co 1-2 dni jesli stosuje sie jednoczesciowe, przy dwuczesciowych tak samo z tym ze plytke naklejana na skore co 4-6 dni
z innej beczki powiedzcie mi bo sie waham moj ojciec ma czesto biegunki, i nie wiem czy to moze miec zwiazek z operacja ktora byla w lutym czy niekoniecznie. wczesniej tez mial tego typu problemy ale jadl byle co i gotowal w brudnych garach, odkad mieszka ze mna wykluczam ten czynnik. tacie do lekarza nie spieszno bo nie traktuje tego jako cos szczegolnego (ja tez bym nie szla do lekarza dopoki generalne samopoczucie jest ok) a poza tym moze juz sie do tego prrzyzwyczail. sama nie wiem co myslec
poradzicie cos?
-
witajcie
odpowiadam na pytania:
- czy mozna dostac dodatek z zusu do emerytury- mozna, jak jest rozpozznanie nowotworu to powinni dac. w kazdym badz razie nie zaszkodzi sprobowac. moj ojciec co prawda na rencie ale po operacji zlozylam wniosek i dostal.
- jak czesto zmienia sie worki - mnie uczono ze co 1-2 dni jesli stosuje sie jednoczesciowe, przy dwuczesciowych tak samo z tym ze plytke naklejana na skore co 4-6 dni
z innej beczki powiedzcie mi bo sie waham moj ojciec ma czesto biegunki, i nie wiem czy to moze miec zwiazek z operacja ktora byla w lutym czy niekoniecznie. wczesniej tez mial tego typu problemy ale jadl byle co i gotowal w brudnych garach, odkad mieszka ze mna wykluczam ten czynnik. tacie do lekarza nie spieszno bo nie traktuje tego jako cos szczegolnego (ja tez bym nie szla do lekarza dopoki generalne samopoczucie jest ok) a poza tym moze juz sie do tego prrzyzwyczail. sama nie wiem co myslec
poradzicie cos?