Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Witajcie :)
Jutro wraca teściowa do domu w końcu :)
Moja córcia już się nie może doczekać by zobaczyć babcię :)
Mam nadzieję że najgorsze za nami dziękuję wszystkim za miłe słowa wsparcie i pomoc :) <3 oczywiście nadal bedę ty do Was zaglądać i zdawać relację co z mamą:)
Pozdrawiam Was serdecznie i jeszcze raz DZIĘKUJĘ :D
-
Karola!Cieszę się że u teściowej się poprawiło,Niech teraz szybciutko wraca do zdrowia!
Czy mogę wiedzieć,czy teściowa miała operację w Pile?Do Piły mam bliżej niż do Poznania:)
Może jednak byśmy zdecydowali się z mężem na Piłę...
Pozdrawiam Wszystkich :)
-
Karola super teraz tylko niech teściowa dobrze się odzywia ,to podstawa szybkiego powrotu do zdrowia .Niech nie je nic nie wartościowych produktów tylko takie co daja siłę .Pozdrowionka dla WAS <3
-
Dziękuję ja znalazłam 2 sklepy w pile :)
Pozdrawiam :) i dobrej nocy życzę :)
-
karola0704 to super, że już wszystko się unormowało:). Sklepy sprawdź w internecie, są na pewno:).
Pozdrawiam.
-
Witajcie Kochani:)
W końcu mam dobre wieści :) Teściowej z ran po drenach przestało lecieć ładnie się goi przestała też wymiotować i po podaniu leków była jak mówi aż 4 razy w WC:) brzuch ma miękki dziś dużo chodziła i mówiła że czuje się już o niebo lepiej jak będzie wszystko OK do jutra to w piątek ją wypiszą do domku :) w końcu będziemy mogli z córeczką chodzić do babci na kawkę bo mi brakuję tych porannych spacerków.
Jedyne czym się teraz martwimy to te worki ale mój mąż będzie jej wymieniał bo ja się boję :(
Czy w Poznaniu i w Pile jest NFZ ? i czy sklep z tymi workami to jest jakiś specjalny czy w aptekach też je dostaniemy ?
Pozdrawiam Wszystkich i dziękuję za wsparcie :)
-
Witajcie, wiem ,że to nie to forum ale muszę Komuś o tym powiedzieć.
SEPSA to właśnie miał mój mąż!!!Bo po antybiotyku, już nie ma temperatury ani innych zewnętrznych, widocznych zmian. To co poczytałam o sepsie ,złamało mnie zupełnie!!!
Teraz już antybiotyk zadziałał, ale jeszcze go trzymają bo coś serce im się nie podobało, jutro nowe badania ma mieć , echo serca i coś jeszcze!!!Przecież to mogło się tak skończyć ,że nie chce aż pisać........................
Czy Ktoś z Was szczepił się profilaktycznie od pneumo i meningokoków???To podobno nie jest 100% to ochrona ale co robić???
-
iwona73 faktycznie ma trudny charakter . Może poprosić o narkozę, ja za każdym razem miałam. Po prostu nie zgadzałam się na znieczulenie w kręgosłup.
-
Czarownico!
To mąż chciał przesunięcia terminu,nie ja.Prosiłam by tego nie robił.Co to znieczulenia to w kręgosłup,a więc nie będzie uśpiony.Najchętniej położyłabym go od razu do szpitala.Skoro lekarz powiedział,że można poczekać,to poczeka do września.Takie jest jego zdanie.Ja nie mam w ogóle wpływu na jego decyzję.on ma "trudny" charakter... :(
-
Już wiem, to jest guz.
Nie wiem dlaczego mąż tak reaguje, usuwania nie będzie czuł bo go uśpią. Potem normalnie wraca do pracy. Moim zdaniem niepotrzebnie przesuwaliście termin bo czym szybciej tym lepiej, po co czekać aż zacznie krwawić? Jeśli jeszcze nie ma takich objawów to może mu odrosnąć po dłuższym czasie. Krwawienie to już inne stadium choroby.
Pozdrawiam