Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    O dziękuję za tak szybki odzew! No właśnie ,żadnych cyferek, literek nic -tylko to co przepisałam - komputer tak bezsensownie przetłumaczył
  • BEATA41 nie było żadnych cyferek? Przepisz dokładnie co jest napisane bo ja nawet tłumaczenia nie mogę znaleźć. Czekam na to i postaram się jakoś pomóc:)
  • 10 lat temu
    Czarownico , no poratuj mnie!Wszyscy Inni też bardzo mile widziani!!! Odebrałam dziś wynik taty, oczywiście po łacinie, przetłumaczył mi tłumacz komputerowy i brzmi to mniej więcej tak: Focus parvus carcinomatis urothelialis. Cystitis chronica exacerbata cum foci calcificationis. A przetłumaczył: Skupić się na małych nowotwory urothelialis. Przewlekłe zapalenie pęcherza rozdrażniony z zwapnień kominkowych.
  • Witajcie :) dziś zmienialiśmy worek u teściowej i nie było aż tak źle :) Mąż odkleił stary umył wszystko co trzeba ja wycinałam dziurkę w płytce mama poszła się w tym czasie opłukać i musieliśmy poczekać na pielęgniarkę bo mama miała jeszcze 3 szwy pod płytką potem przykleił mąż płytkę a ja przyczepiłam worek modliłam się by nic nie przeciekało bo chyba wycięłam trochę za dużą dziurkę ale na razie nic nie leci więc jakoś nam poszło:)
  • dzięki denerwuje się jak nie wiem co mimo że to mąż bedzie zmieniał worek dam jutro znać jak nam poszło bo rano idziemy do mamy Trzymajcie się pozdrawiam
  • Karola zapomniałem powiedzieć że pierwszej kolejność wytnij odpowiedni otwór w płytce po nagrzaniu zerwi folię i dopiero przyklej
  • Wiataj Karola0704 nie potrzebny żaden filmik odrywasz płytkę z workiem zmywasz ciało w okuł tomi najlepiej szare mydło do mycia worek lub płytkę chodzi o przylepiec wkładamy go pod pachę aby był ciepły i elastyczny w te-czas lepiej przykleja ciało musi być suche niema potrzeby dawania żadnej posty pod plytkę chyba że skora jest pofałdowana to pasta uszczelni pros ze być spokojnym bez nerów Pozdrawiam cierpliwość
  • witajcie jutro zmieniamy teściowej worek mamy stresa mąż szuka w necie filmików ale są same zagraniczne czy macie może jakieś linki do filmików po polsku byłabym wdzięczna :)i jeszcze jedno u teściowej w tym pakiecie który dostała do domu było coś takiego jak nakładka nie pamiętam dokładnie ale z tego co wyczytaliśmy przykleja się miedzy płytkę a stomię do czego to jest wiecie może ? bo my już głupiejemy z góry dziękuję G.k czekam na maila i jak tam twoja mama wyszła już do domu Pozdrawiam:)
  • dzięki beat:) i chyba te 2 częsciowe też łatwiej się zakłada co mój mąż bedzie chyba jutro zmieniała mamie zobaczymy a jak często sie je zmienia
  • 10 lat temu
    karola0704 napisze do Ciebie na maila w tygodniu. Jestem poza domem i mam problem z dostępem do internetu. Pozdrawiam wszystkich, ufffffffff jak gorąco.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat