Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Witajcie g-k to prawda że przez internet nie można zamówić ale podam ci nr telefonów na infolinię do producentów,oni wytłumaczą ci wszystko, przyjedzie do ciebie przedstawiciel firmy do domu i z nim wszystko omówisz,ja używam Dansaca a np Coloplastu nie mogę bo dostaję uczulenia, trzeba stosować te płytki które najlepiej pasują na skórę,czyli nie dają uczulenia i długo się trzymają Coloplast 800 269 579 Dansac 800 800 783 Conva tec 800 120 093 Salts healthcare 800 633 463 wszystkie firmy mają płytki i płaskie i wypukłe trochę i wypukłe więcej ,zależy jakie komu najlepiej pasują , dlatego najlepiej doradziłby przedstawiciel danej firmy i na pewno będą dostarczać ci do domu
  • g,k jeśli chodzi o wypukłe płytki to są dobre gotowe z otworami i wypukłe z fir dansac one trzymają nawet 5 dni bynajmniej dla mnie bo coloplas to maks 4 dni
  • 10 lat temu
    Dzięki bolek1950 zadzwonię , mama też używa sprzętu z Coloplastu tylko płytki muszą być wypukłe bo płaskie zaraz po przyklejeniu przeciekają( ma dość duży brzuch ) pozdrawiam :)
  • paulcia1992 zrób szybko usg może być przebici pęcherza takie coś się zdarza ty nie masz usuniętego pęcherza tylko guzy
  • Witam G,K sprzętu stomijnego nie zamawiasz przez internet bo musisz wysłać wniosek wypełniony prze lekarza wraz z kartą zaopatrzenia w taki sprzęt mama wychodziła ze szpitala to dostała wyprawkę i tam są adresy firm stomijnych ja mam worki coloplastu i podam ci numer tel 22,535.60.00 pod tym nur dowiesz sie wszystkiego tam możesz zamówić sobie wszelki asortyment lub w firmie dansac 0. nr te 800,800 783 też mają dobry sprzęt a mam tych firm jestem bardzo zadowolony nie chodzę po żadnych sklepach mi dostarcza kur-jer bez płatnie pozdrawiam
  • 10 lat temu
    paulcia1992 niestety ja nie napiszę Ci żadnej odpowiedzi ponieważ moja mama miała usunięty pęcherz a z tego co wnioskuję u Ciebie wycięto guz z pęcherza. Kochani mam pytanie, czy ktoś z Was zamawia sprzęt urostomijny przez internet?Jaki adres internetowy lub nazwa sklepu? Zależy mi bardzo, ponieważ mieszkam w małej miejscowości w której nie ma sklepu medycznego. Najbliższy sklep jest 40km. od domu i w dodatku bardzo mały wybór sprzętu.
  • Witam. Jestem tu nowa mam 21 lat i jestem juz po operacji raka pecherza moczowego.... Operacje mialam 14 czerwca tego roku. Juz jestem dwa miesiace po operacji przy oddawaniu moczu mam straszny bol pecherza wsumie to boli mnie caly czas boli mnie tez tak jakby wezel chlonny badz jajnik wyladowalam w szpitalu dali mi tylko leki przeciwbolowe poniewaz krew wyszla ok mocz to samo nie stwierdzili zadnej infekcji lecz bol jest dostalam kodeine mam tramal i buscopan na rozluznienie miesni lecz one mi nic nie pomagaja czekam na usg mial ktos was cos takiego czy to moze byc przezut na wezel chlonny? Prosze o pomoc jestem zalamana niewiem czego sie spodziewac dodam ze wynik byl G1 pTa. Pozdrawiam
  • Heniek Ty jak zwykle w rozjazdach i tak trzymaj:) Ja niestety nigdzie nie wyjeżdżam, przynajmniej na razie. Pilnuję wnusi. Dzieciaki rosną jak na drożdżach i są super:).
  • 10 lat temu
    Margo ty też odezwij się,przywołuję cie do tablicy i daję zadanie napisać o sobie choć parę słów, czy już wróciłaś z wojaży i jak ze zdrówkiem, pozdrawiam cię moja droga koleżanko
  • 10 lat temu
    Heniek ty chyba miałeś składać o niepełnosprawność czy o kartę, napisz czy wiesz coś o tych nowych przepisach bo podobno że mimo pierwszej grupy to nam odbiorą karty, widzę że ty też nie siedzisz w domu,trzeba korzystać z życia póki jesteśmy jeszcze młodzi i możemy, jak u ciebie z bakterią czy ją pokonałeś bo ja miałam dwie ale została ta kiebsiella i mam ją już cały czas od operacji i żaden antybiotyk nie może jej pokonać, pozdrawiam cię serdecznie

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat