Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
dona1955 dobrych wrażeń i pogody:)
-
Zrobiło się cichutko na naszym forum,to pewnie przez ten długi łykent, ja dzisiaj właśnie wyjeżdżam do Międzywodzia na dwa tygodnie, przede mną ok 8-10 godzin jazdy i od jutra zaczyna się turnus rehabilitacyjny,pogoda zapowiada się raczej jesienna niż letnia,no trudno,ale pooddycha się troszkę dobrym powietrzem z jodem ,odezwę się dopiero we wrześniu, życzę wszystkim zdrówka i wytrwałości w walce z gadem, pozdrawiam serdecznie
-
aaaaaaa ok dzięki dona1955 za odpowiedz. pozdrawiam wszystkich!!!!!
-
Paulcia1992 ja też uważam że przy takich wynikach to raczej przerzutów nie ma więc to musi być coś innego,powinnaś iść jak najszybciej do lekarza i radziła bym też ginekologa bo może to zapalenie jajników a może zapalenie pęcherza, musi być usg i nie czekaj tylko idź jak najszybciej nawet prywatnie, ja miałam robione kilka razy tur ale nigdy mnie tak długo nie bolało,najwyżej kilka dni, pozdrawiam serdecznie i działaj dziewczyno
-
Nixe20 pytasz o wężyki,więc to są cewniki które są w moczowodzie i przez nie wychodzi mocz, takie cewniki mam ja i Margo bo my mamy tylko jedną nerkę i mocz odprowadzony jest moczowodem do powłok brzusznych i u nas stomia jest trochę inna,to tylko dziurka w brzuchu z której wystaje cewnik i trzeba go wymieniać do końca życia co 6-7 tygodni,jest to uciążliwe bo trzeba jeździć na wymianę, niekiedy się zatyka,niekiedy wyłazi i każdą wymianę trzeba odchorować, ale się żyje i raka już nie ma, pozdrawiam cię serdecznie
-
-
-
hej, często piszecie o wężykach, ze je wymieniacie... co to sa te wężyki?????
-
paulcia1992 po usunięciu guzów nie powinno być takich objawów, powinnaś skonsultować to z lekarzem, najlepiej urologiem-onkologiem. Nie wiem gdzie miałaś usuwanego guza, niektóre szpitale są kiepskie. Jeśli chodzi o przerzuty to raczej bym wykluczyła jeśli wyniki były takie jak napisałaś.
Trzymaj się dziewczyno i śmigaj do lekarza:)
-
dona1995 dziękuję za poradę :)