Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
nixe20 gratulacje, oby tak dalej:). Na pewno będzie wszystko dobrze. Powodzenia w pracy:)
-
Witam wszystkich :)
13-tego kwietnia byłem na wizycie kontrolnej w Centrum Onkologii na Ursynowie.
USG- ok, Rtg płuc- ok. Następna wizyta w pazdzierniku z TK i jak będzie dobrze to kolejne wizyty będą raz w roku. :)
Zakład pracy z ktorego odszedłem na rentę poprosił mnie o powrot do pracy, zgodziłem się i juz drugi miesiąc pracuję.Narazie na umowę-zlecenie i jak zdrowie pozwoli chciałbym pracowac dokąd się da.
Dobrze zaczął się ten rok dla mnie- koniec marazmu cos się dzieje.
18 czerwca 3 rocznica zycia na nowo.
Zyczę wszystkim zdrowia,samych dobrych wynikow i duzo optymizmu <3
-
roza123 to dobra wiadomość i czekamy na oficjalne wyniki:)
-
Kochani, wczoraj dostałam nieoficjalna wiadomość, że guz jest powierzchowny. Reszte dowiemy się po niedzieli. Z tego co wyczytałam na forum, to dobra wiadomość. Teraz pozostało czekać na określenie złośliwości.
-
-
Betibeti profilaktyki nigdy nie za dużo :)zrób morfologie ,mocz i usg tym bardziej ,że palisz:(.Samo badanie krwi i moczu brodawczaka nie wykryje:)Pozdrawiam i nie martw się na zapas:)
-
-
betibeti No właśnie tu jest potrzebny dobry urolog bo oni też się mylą tu są osoby które miały pomyłki przez lekarzy .Powinnaś zrobić podstawowe badania mocz morfologia
-
Na cystoskopii właśnie nie zauwazyli nic... a inny urolog odrazu zalecil turt... a powiedzcir mi, czy ja tez powinnam sie zbadac? Mam 25 lat, pale, dlugi juz czas czesto korzystam z toalety, ale zadnych boli przy oddawaniu moczu, ani krwi w moczu nie mam...
-
Betibeti Tak zdarzają sie błędne opisy TK zależy kto opisuje ale na cystoskopii zobaczą jak wygląda lub zrobić USG jak jest dobry urolog to sobie poradzi
Pozdrawiam