Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • nixe20 gratulacje, oby tak dalej:). Na pewno będzie wszystko dobrze. Powodzenia w pracy:)
  • 10 lat temu
    Witam wszystkich :) 13-tego kwietnia byłem na wizycie kontrolnej w Centrum Onkologii na Ursynowie. USG- ok, Rtg płuc- ok. Następna wizyta w pazdzierniku z TK i jak będzie dobrze to kolejne wizyty będą raz w roku. :) Zakład pracy z ktorego odszedłem na rentę poprosił mnie o powrot do pracy, zgodziłem się i juz drugi miesiąc pracuję.Narazie na umowę-zlecenie i jak zdrowie pozwoli chciałbym pracowac dokąd się da. Dobrze zaczął się ten rok dla mnie- koniec marazmu cos się dzieje. 18 czerwca 3 rocznica zycia na nowo. Zyczę wszystkim zdrowia,samych dobrych wynikow i duzo optymizmu <3
  • roza123 to dobra wiadomość i czekamy na oficjalne wyniki:)
  • 10 lat temu
    Kochani, wczoraj dostałam nieoficjalna wiadomość, że guz jest powierzchowny. Reszte dowiemy się po niedzieli. Z tego co wyczytałam na forum, to dobra wiadomość. Teraz pozostało czekać na określenie złośliwości.
  • B
  • 10 lat temu
    Betibeti profilaktyki nigdy nie za dużo :)zrób morfologie ,mocz i usg tym bardziej ,że palisz:(.Samo badanie krwi i moczu brodawczaka nie wykryje:)Pozdrawiam i nie martw się na zapas:)
  • 10 lat temu
    .
  • betibeti No właśnie tu jest potrzebny dobry urolog bo oni też się mylą tu są osoby które miały pomyłki przez lekarzy .Powinnaś zrobić podstawowe badania mocz morfologia
  • 10 lat temu
    Na cystoskopii właśnie nie zauwazyli nic... a inny urolog odrazu zalecil turt... a powiedzcir mi, czy ja tez powinnam sie zbadac? Mam 25 lat, pale, dlugi juz czas czesto korzystam z toalety, ale zadnych boli przy oddawaniu moczu, ani krwi w moczu nie mam...
  • Betibeti Tak zdarzają sie błędne opisy TK zależy kto opisuje ale na cystoskopii zobaczą jak wygląda lub zrobić USG jak jest dobry urolog to sobie poradzi Pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat