Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Czarownica super wieści i oby one były zawsze takie dla ciebie i dla nas, jesteś dla nas przykładem wygranej walki z gadem, pozdrawiam
  • Wszystkim bardzo dziękuję i czekam na takie wiadomości od Was:)) Pszczolka16 skąd jesteś?
  • 10 lat temu
    Czarownico, gratulacje! Gaja a co u Was?? My dzisiaj skończyliśmy 2 serię wlewek. Kontrolna cystoskopia 4 sierpnia. Tru1978 trzymam kciuki. pozdrowienia
  • 10 lat temu
    pszczolka16 a skąd jesteś? Województwo chociażby?
  • 10 lat temu
    Czarownico, gratulacje! Nie może być inaczej :) Nic, tylko cieszyć się wiosną i wnukami :)
  • 10 lat temu
    Czarownica44 super wieści nie mogło być inaczej. Meggi1 przyznam, ze śledzę wasza historię bo jest trochę podobna do naszej. Mój tata po cystoskopi wszystko ok, następna 15 czerwca. Mam nadzieję i wiarę w to że i wszystkie kolejne bedą takie. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź
  • Witam was serdecznie! Czy moglabym prosić o jakiś kontakt do dobrego lekarza,szpitala, cokolwiek. z góry dziękuję
  • Witam wszystkich:) Jestem po wizycie w onkologii i wszystko jest w porządku:). Oczywiście tak już zostanie:)) Pozdrawiam wszystkich i życzę takich wyników jak moje:)).
  • 10 lat temu
    Tru1978 u mojego męża dokładnie taki sam schemat
  • 10 lat temu
    Witam serdecznie. Mam pytanie do osób które przechodziły terapie wlewkami BCG, jaki schemat leczenia lekarz Wam zaproponował. Chodzi o mojego tatę. Miał 6-tygodniowy kurs indukujący z zastosowaniem wlewek. Pierwszy kurs uzupełniający podawany był po 3 miesiącach od kursu indukującego i składał sie z 3 wlewek podanych w tygodniowych odstępach. Kolejne podtrzymujące kursy BCG maja być podawane co 6 miesięcy i składać się trzech wlewek. I co mnie trochę martwi ze niektórzy piszą o kuracji wlewkami przez pierwszy rok co trzy miesiące nie wiem czy ten odstęp 6 miesięczny nie jest za długi tak krótko po pierwszym TURT

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat