Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Witam wszystkich
Byłem w czwartek na badaniu TK dostałem wynik jest ok poza wątrobom podejrzenie jest meta 19 mm ale coś mi opis nie pasuje bo w poprzednim też było około 3 mm na czwórce a teraz na 6 ce ale mam już onkologa na 4.05. i urologa
Pozdrawiam
-
Ale właśnie chodzi o to ,że nie uwidoczniono mięśniówki. Dlatego trzeba powtorzyc zabieg .Zastanawiam się także, czy w takim przypadku nie wystarczyła by sama cystoskopia., a nie taki sam zabieg.Skoro wycina sie w cystoskopi nawet malutkie guzy, to dlaczego nie mozna pobrac tkanki do badania.
-
roża123 to dobrze że nie nacieka na blaszkę i mięśniówkę ja tak miałam i po usunięciu pęcherza nie trzeba było żadnej chemii wspomagajacej nie zamartwiaj się Pozdrawiam
-
Witam serdecznie. Odebralismy wyniki.Niestety do końca nie jest tak, jak byśmy chcieli.Lekarz w oddziale powiedział,że jest problem,bo nie ma mieśniówki. Bez jego gadania sama juz wiedziałam, bo przeczytałam tak na szybko.Powiedział,że G1 ,powierzchowny , nie nacieka u podstawy blaszki pęcherza. Zabieg trzeba powtórzyć. Termin na 19 maja.Czy fakt , że nie przekracza blaszki daje jakąś nadzieje ,ze w mięśniówce będzie dobrze? Coś mi się wydaje,że poprostu zabieg nie wyszedł lekarzowi. Ale teraz nic tego nie zmieni. Mąż bardzo to przeżył,o mnie to juz nie wspomnę.Może cos doradzcie, szukać wcześniejszego terminu, czy spokojnie poczekac. Od ostatniego zabiegu minęły wczoraj 2 tygodnie. Proszę napiszcie bo jestem bardzo zdołowana.Myślałam,że napięcie troche opadnie, a tu znowu czekanie.
-
Duska,
Bardzo dziękuję za informacje!!
-
pszczolka 16
dr. R. Maranda przyjmuje w poniedziałki i czwartki na terenie Apteki Rosa w Łodzi przy ul. Tatrzańskiej 42 /róg Tatrzańskiej i Przybyszewskiego/
-
-
-
Czarownica taką wiadomości aż miło czytać jak najwięcej takich wyników
Pozdrawiam
-
Czarownica, moje gratulacje.