Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • Witam C 1000 biorą tylko osoby, które mają kłopoty z bakteriami. Jeżeli takowe nie występują stosuje się żurawinę, trzeba również pić herbatki z żurawiny i pokrzywy, to również zakwasza mocz. Pozdrawiam Wszystkich.
  • Moni chyba daty ci się pomyliły ale i tak bardzo długo czekacie na wynik hist.patol., większość z nas czekała ok 2 tygodni,pozdrawiam
  • Witam. Spróbuj malutkich płytek Dansac Nova 2 o średnicy 36 mm. Takich płytek prawie nie czuje się podczas noszenia i obowiązkowo codziennie rano dopinaj nowy woreczek. Przedzwoń do firmy Dansac to przyślą na próbę. Nie zrażaj się się zapachem moczu,zawsze będzie o brzydkiej woni, patrz tylko na kolor i klarowność. Zyczę zadawalających efektów i dużo zdrowia.
  • Witaj Moni jeśli mogę coś doradzić to weźcie od lekarza ( może być rodzinny) skierowanie na posiew moczu bo jeśli jest bakteria w moczu to może mieć brzydki zapach i może być gorączka i ja często też miałam brzydki kolor (jak coca cola) ale nie cały czas tylko zdarzało się. co do płytek to zadzwońcie np do Dansac-a i przyślą wam na próbę ich wyrób, może bardziej się nadadzą, ja początkowo też miałam z Conva Tec-u ale lepiej mi przypasowały z dansaca bo lepiej się układają, mają dodatkowe zapięcie i moja skóra dobrze je toleruje, natomiast po coloplascie dostawałam pod płytką uczulenia( małe czerwone krosteczki i bardzo swędzące), wypróbujcie kilka firm i zobaczycie które będą dla was najlepsze, pozdrawiam i życzę zdrówka
  • Witaj Moni Niech mąż dużo pije płynów i do tego żurawinę też może być od posiłku do tego jak worek jest rzadko zmieniany to tez Chodzi o worki ja mam coloplastu i nie narzekam jakie ma wypukle czy płaskie Bo worki to sie powinno najpierw wypróbować paru firm i dobrać sobie sprzęt do swojej skory Pozdrawiam
  • .
  • 9 lat temu
    Witajcie Mam do Was pytanie jaki jest powód bardzo brzydkiego zapachu moczu? Mąż ma mocz żółty i przejrzysty ale zapach jest okropny. Do woreczków mąż się już przyzwyczaił. Nie jest jedynie zadowolony z płytek. Pani pielęgniarka załatwiła w szpitalu, że przyjechał do nas kurier z coloplastu z zaopatrzeniem na trzy miesiące i niestety mąż będzie musiał się przez ten czas pomęczyć z tymi płytkami. 25 sierpnia mąż idzie na kontrolę do poradni w szpitalu w którym była operacja i odbierze wtedy wyniki histpat. Zapytam wtedy o tą wit c o której pisałą Dona. Pozdrawiam
  • Witam Wszystkich Dona Dziękuje za słowa pocieszenia są one nieraz potrzebne w tej walce a to już minęło 9 lat od pierwszej diagnozy że to rak 13 lipiec 2006 r i tak trwa walka z gadem a co dalej to czas pokarze Dona mam nadzieje że twoje TK Bedze dobre tego ci życzę z całego serca i wielu takich rocznic Pozdrawia ci e ciepło i dużo zdrówka <3 <3 <
  • 9 lat temu
    Gaja cieszę się ze u Was wszystko dobrze się układa,czekałam kiedy dasz znać. Długo nic nie pisalas,ale ja zawsze wychodzę z założenia,że brak wiadomości to dobra wiadomość.Zaglądaj tu czasem.Pozdrawiam.
  • super że wam po radykalnych tak zdrówie dopisuje i wracacie do pełni życia moja tesciow nie miala tyle szczęście i pół roku po radykalnej zdawało by sie że bedzie ok ale stało sie inaczej w lipcu miną rok a jej stan jest coraz gorszy zobaczymy co bedzie dalej . Bolek bedzie Ok :) trzymaj się

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat