Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Roza, Bolek -jakie tabletki przeciwwymiotne moge podac mezowi ? Pani w aptece polecila lek zwalczajacy nudnosci lokomocyjne...// co maz ma brac aby mogl odpoczac od tych odruchow wymiotnych ( bierze 2 antybiotyki -pewnie to z tego powodu). Aktualnie to mu najbardziej przeszkadza.
  • .
  • Roza ja jestem na tabletkach bo inaczej to by było ciężko A chemii będę miał 8 cykli I kontrolne TK ale to jeszcze daleko musimy poczekać będzie dobrze Pozdrawiam <3 <3
  • 9 lat temu
    Janku, gdzie organizuje sie pielegniarke dochodzaca w razie potrzeby oraz rehabilitantke ? Czy takie uslugi sa w ramach NFZ , czy szukamy po prostu prywatnie ????? <3 <3
  • 9 lat temu
    Bolek: maz jest zaradny ;) i z kliniki na Ursynowie sam zorganizowal sobie dojazd do domu ...ta sama karetka, ktora go tam zawiozla/ ja jechalam za nimi.Ma wymieniona nefrostomie i w dobrym nastroju oglada sobie w domu Hansa Klossa . Realizuje tez swoje marzenia zywieniowe -oczywiscie w malych ilosciach. Co do lozek to znalazlam firme wypozyczajaca -> 250 zl kaucja i 150 zl miesiecznie : http://orto-tech.com.pl/sklep/lozka-rehabilitacyjne,8.html Balkonik , materac plus materac przeciwodlezeniowy kupie w sklepie internetowym. Worki z kolostomii maz wymienia sobie sam. Teraz musze zarejstrowac sie w firmie ktora dostarcza caly asortyment -bardzo fajne rzeczy. Poki co daje sobie rade -strach ma wielkie oczy , pa <3 P.S. Z badania histopatologicznego wynika , ze w jelicie grubym nie ma komorek rakowych.
  • Bolek ,a ile chemii przewidują? Potem pewnie kontrolny tomograf ,żeby ocenic dzialanie leków? Współczuje mdlosci , ale gdyby sie nasilały ,zawsze możesz zażyc odpowiednie srodki , żeby sie nie męczyc. Mdłości same w sobie powodują ,że nie chce sie jesć. Powodzenia.
  • Roza To że Mąż ma kontrole za 6 mies to jest ok widocznie nie ma potrzeby grzebać i podrażniać cew..a tobie też przejdzie to tylko wam zostało korzystania że słonka ja jutro mam 2 chemie w miarę dobrze się czuje jedno alle to nie mogę ganiać rowerem no i smak się psuje ,ale to też minie z czasem Pozdrawiam :) :) :)
  • Bolek, witam serdecznie .Czytam ,ale nie pisałam, dopadła mnie rwa kulszowa. Ból okropny, nie chce tak do końca odpuścić . Opłaciłam rehabilitacje bo u nas czeka sie na fundusz bardzo długo.Popijam Nemesil i teraz własnie jade na masaż. Mieliśmy niedawno kontrolna cystoskopie, jest wszystko w porzadku. Kolejna wg lekarza za 6 miesiecy, ale z wytycznych polskiej urologii jak byk stoi ,że przez pierwsze 2 lata wykonuje sie co 3 miesiące.Mąż caly w skowronkach, ale ja nie odpuszcze.Pewnie chodzi o finanse szpitala.Bolek jak Twoja chemia? Jak sie czujesz? Myśle duzo i o Tobie i o Eliee.Pozdrawiam wszystkich wojowników.
  • Witaj Roza Odezwij się co u ciebie słychać co sie dzieje martwię się Pozdrawiam cię cieplutko <3 <3
  • Janek24 Na teraz musisz podarować sobie śliwki gruszki nic twardego aby nie obciążać żołądka i zeby nie powstawały wzdęcia i zaparcia mięso tylko gotowane i do tego białe po prostu drób Ale to jest tylko chwilowe to ok 3 miesiące a później to normalka Ja po 2 mies to już zacząłem schabowe i nić sie nie działo A gdybyś miał problemy ze stolcem to ci polecam herbatkę to jest Liść Senesu, tylko nie co dzień tylko w razie potrzeby Jak co to pytaj Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat