Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • PANOWIE a jak feministki to przeczytają?Będzie chryja.Zaryzykujmy!Jak są ładne to nawet z feministkami można zadrzeć.Pozdrawiam.j.a
  • Janek24 Ja nigdy nie rozmawiam i nie myślę o chorobie nie mam choroby sa dziewczynki z długim nogami a by było nacyzm oko zatrzymać Janek będzie dobrze tylko trzymaj tak dalej każdy zabieg to jest osłabienie organizmu ale to już z górki masz Pozdrawim :)
  • Witaj Bolku dzięki za informację ,dowiem się wszystkiego we wtorek mam skierowanie do centrum onkologi w bydgoszczy.Mnie odtworzyli pęcherz z jelita i jestem w tej chwili w domu ,ale wypuścili mnie z cewnikiem ,wyjmą go w poniedziałek i w tedy zaczną się schody bo czas od siusiania do siusiania 45 min .W tedy wezmę się za załatwianie grupy ,córka pobrała druki i zacznę je wypełniać .Na razie trochę posypiam trochę chodzę wychodzę na spacery z małżonką trochę jestem słaby ale jeszcze trochę i dojdę do siebie.Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka myślę że jeszcze trochę a będziemy pisać o dziewczynach a nie chorobach
  • Witam Wszystkich Janek 24 nie jest tak groźnienie każdy organizm inaczej to przyjmuje sa tacy ze nic nie odczuwają ,To jest kroplówka zależy jaka mocną będziesz miał chemii możesz nie iść do szpitala możesz być leczony ambulatoryjnie jednego dnia to już zależy tylko od jej mocy Tak każdy ma z nas dosi szpitali Ja obecnie znoszę ją dobrze tyle że łykam tabletki na wymioty jak mię nudzi do wymiotów Jak co to pytaj A jak załatwiasz sobie grupę i dodatek Pozdrawiam i dużo zdrówka
  • Witam Wszystkich serdecznie a w szczególności Bolka i od razu mam do Ciebie pytanie Bolek jak przechodzi się chemie u mnie okazał się ze na jednym węzile odkryli przerzut i mam zadysponowane 4 chemie co dwa tygodnie jako wsparcie leczenia .Bolek powiedz jak ta chemia wygląda na jak długo idzie sie do szpitala "mam go już serdecznie dość "
  • Bolek przyjacielu , ja tez pozdrawiam Ciebie cieplo. Eliee jak z mdłościami ?Załatwiłas coś na receptę?
  • Roza tak szybko jestem załatwiany z chemią to jest mała onkologia a dużo onkologów i na raz ambulatoryjne mogą położyć 20 pacjentów praca idzie na wysokich obrotach i dlatego tu wróciłem do swoich Pozdrawiam cię cieplutko <3 <3
  • Witam wszystkich delek 66 Chyba nie masz większych wspomnieni od demie ja zaliczyłem hospicjum szpitał gdzie chcieli cią c jelito grube i wyłaniać stomie w takim byłem stanie Pozdrawia i wzajemnie życzę dużo zdrówka to jest potrzebne
  • Justyno najważniejsze że pomogło Teraz trzeba tylko to monitorować w razie wątpliwości od razu szpital .Cierpienie trzeba skracać a nie pielęgnować.Ryzyko jest zawsze duże.A życie jest jedno pozdrawiam serdecznie.j.a
  • Delek ja radykalny miałem 2013 grudzień a w luty 2014 chemia był spokój do kwietnia 2015 TK wykazało przerzut na wątrobę i jestem po zabiegu na wątrobie i dlatego mam chemie To jest standard zapobieganiem przed wznową U ciebie może nić nie być ja od 2006 miałem G3 cis i byłem na wlewkach BCG. Pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat