Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • Kaa , problem dotyczy chyba szyjki macicy? Piszesz o konizacji to raczej sprawy kobiece.Jeżeli zle myślę to popraw mnie. Bolek szybko poszło juz w domu jestes.To teraz odpoczywaj i nabieraj sił przed kolejnym podaniem.
  • 9 lat temu
    Witajcie ! W czerwcu 2015r. wyszła mi cytologia nagle III,biopsja,wycinki itp.,wyniki z 4 wycinków wyszły dobre ale ten czwarty nie był do odczytu.Potem konizacja która wyszła mi b.źle. Wczoraj odebrałam te wyniki i jestem przerażona.Zleconą mam tomografię i rezonans.Opoerację mam mieć w Ipołowie października ale lekarze mają jeszcze wspólnie ustalić czy usuwać również węzły chłonne.Wszyscy mi mówią a najważniejsze, że przede wszystkim lekarze, że zgłosiłam się wcześnie, że możliwe jest wycięcie wszystkiego i dzięki temu, że szybko się zgłosiłam (grupa III a nie IV) to może ominie mnie chemia itp. Mam 44lata, mam rodzinę. Boję się. Czy któraś z Was również ma zdiagnozowanego raka płaskonabłonkowanego nierogowaciejącego G3 ?
  • Witam wszystkich Elu Roza Już po chemie na razie jest ok i 2 tygodnie odpoczynku dopiero 2,10 Jeśli chodzi o leki tak tylko na receptę Pozdrawiam <3 <3 <
  • Janku żadnych badan nie zlecono. Lekarz powiedział, że to jest zwężanie się cewki i w jednym miejscu sklejenie. W razie gdyby powróciły podobne dolegliwości, znowu ma się stawić na oddział, będą udrażniać i cewnikować doraźnie. Nie był to jednak lekarz prowadzący go wcześniej. Po niedzieli wrócimy na oddział urologii, gdzie robiono TURB, postaramy się dowiedzieć więcej i może coś zaradzą. Bardzo bym chciała, aby przynajmniej te dwa tygodnie do operacji miał w miarę możliwości komfortowe fizycznie, bo psychika wiadomo...wariuje. pozdrawiam j
  • Justyno a robiono mu badanie meczu. Co było powodem tego sklejenia. Co nato lekarz
  • Janku być może mamy odpowiedź na te nawracające stany gorączkowe. Wczoraj już w ogóle nie mógł oddawać moczu, dosłownie po kropelce i z krzykiem. Pojechaliśmy na ostry dyżur. okazało się, że cewka moczowa jest sklejona. Trzeba było udrożnić i zacewnikować. Teraz jest z cewnikiem w domku. Mocz leci znacznie lepiej. Dokucza mu tylko ostre pieczenie, ale to pewnie po tym udrażnianiu. Temperatura w normie ok 37,4 max.
  • Eliee w ramach NFZ pomoc uzyskasz mając skierowanie od lekarza rodzinnego. Jest to pomoc ograniczona. Pielęgniarka dwa razy w tygodniu. Lekarz raz na dwa tygodnie. Rehabilitacja według potrzeb.Więcej dowiesz się od kogoś z hospicjum domowego. Możliwa pomoc wolontariuszy.
  • Bolek , powodzenia. Eliee po aviomarinie bedzie mocno przymulony. Chyba lepiej sprawdzaja sie srodki przepisane przez lekarza. są na receptę , ale dobrze dobrane bardzo pomagają. Bolek pisał o Metaclop. faktycznie jest dobry.ale tez na recepte. Miłego dnia wszystkim.
  • .
  • Eliee moi znajomi załatwili pomoc pielęgniarki oraz rehabilitanta poprzez hospicjum domowe . Rano napiszę coś więcej ustalę to ze znajomą .Pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat