Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • Eliee .Ogarniasz ?Jak małżonek ? Godzisz pracę z opieką ?Pozdrawiam .Odzywaj się ,
  • 1justyna2 co u małżonka ?Problemy z gorączką minęły?Napisz jak samopoczucie Pozdrawiam.
  • Witam Wszystkich Janek 24 czy coś potrzeba ? szkoda dnia pod kompem piękna pogoda spacer pozdrawiam
  • Kochani czy Wszystkich wyniosło na Ibizę ,nikogo nie ma na forum
  • Dzięki Gaja za informację , dziś zabrano ten cholerny cewnik ,ale muszę się uczyć nie mam problemów z sikaniem ,podejrzewam że mój organizm oduczył się normalnie funkcjonować i leci ze mnie jak za czasów worka .Muszę go wziąć w ryzy ,lekarz powiedział ,że po tak długim pobycie cewnika w cewce na początku daje taki efeky
  • 9 lat temu
    Janek24, mój mąż ma pęcherz ortotopowy, juz od 10 mies. Chodził do łazienki początkowo co 1,5- 2 godz., teraz do 2,5 i nawet dłużej. Inkontynencja prawie zniknęła, tylko w nocy używa wkładek anatomicznych. W nocy wstaje o stałych porach 3 razy, 4. już rano. Nie jest źle. Trzeba dużo pić, ale też nie dopuszczać do przepełnienia pęcherza i często opróżniać. Początkowo warto zrobić USG czy nie ma zalegania po mikcji, ale to lekarz powinien zalecić.
  • Witajcie szukam na forum osób którym odtworzone pęcherz z jelita.Mam w związku z tym pytanie jak często na początku musieliście oddawać mocz ,po jakim czasie ten czas można wydłużyć co jecie z owoców ,mięsa surówek .Proszę o informację, bo od jutra czekają mnie nie przespane noce.
  • Panowie , oby tak dalej. Widać,że humor dopisuje.Tak trzymać.Pozdrawiam
  • Cześć chłopaki widzę że ma się Wam do życia,dziewczynki ,żarciki a jak przeczyta żona to korytko pójdzie do góry.Najważniejsze że jeszcze nam się chce myśleć o dziewczynach >Tak trzymać. Pozdrowienia
  • Witam Wszystkich Janek 196 Ale feministki to też Panie też są fajne i płeć piękna i można pogadać a by nie w poprzek było Pozdrawiam :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat