Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Janek-strach to jest naturalna reakcja, nie wiesz jak reagowalbys gdybys byl w gorszym stanie. Popatrz na historie mojego meza. Na poczatku cieszyl sie , ze nie zaczynaja od operacji...natomiast dalsze wydarzenia spowodowaly, ze na kolostomie czekal jak na zbawienie . Po tym zabiegu byl zly , ze na poczatku nie chcial nie żądał radykalnej -ale przeciez mial wtedy zle wyniki -> kreatynina , egfr i etc. /// Ciesze sie Janku , ze zyjesz jak zdrowy , pewnie nikt z dalszego otoczenia nie ma pojecia o Twoich problemach. Moj maz marzy o tym aby chodzic tak jak ja...! A ja marze o tym aby stanal na nogi po prostu...i mogl zaczac leczyc chorobe pierwotna.///A w kwestii bakterii , poradz mi co ja mam zrobic aby u meza miec kontrole nad tymi sprawami -> pojsc do profesora po skierowanie na pobranie z krwi i moczu ( pozniej wezwac pielegniarke do domu) ? Przeciez mial sepse na poczatku sierpnia i powinno sie dmuchac na zimne. ?? Buziaki, buziaki , uszy do gory Janku <3
  • 9 lat temu
    Tak sadzilam.a to dziadyga z..na. dziekuje za info to bezcenna wiedza.Mam prosbe szczegolnie do osob leczacych sie we wroclawiu na kontakt do zaufanego i sprawdzonego lekarza. Zawioze tatę na kontrdiagnoze. Nie dosc że szarpiemy sie z choroba to jeszcze z pazernoscia.
  • 9 lat temu
    Mawa mój mąż od 20 października będzie brał 3 serię wlewek bcg. Nigdy nie zapłaciliśmy ani grosza Wlewki są refundowane. Pierwsza seria to 6 wlewek.
  • 9 lat temu
    Witajcie "WALECZNI "ostatnie wyniki mojego ojca to wspolistniejacy cis.lekarz baknal cos pod nosem o wlewkach tato pojal temat. Lekarz powiedzial ze nie sa refundowane i kosztuja 700 za jedna a pierwsza seria to 10.:O.czy to prawda ?czy ktokolwiek z Panstwa placil za bcg ?
  • ELiee.Jestem w bardzo trudnym momencie mojej choroby został mi tydzień do pierwszego zabiegu przeszczepu moczowodów .Ciągła walka z myślami .Zwyczajny strach zaczyna mnie trochę paraliżować .A chciałbym pogodzić obowiązki męża ,ojca oraz dziadka..W między czasie jeszcze walczę z bakteriami .Jestem aktywny zawodowo.Na forum jestem niemal codziennie .Żyję tym wszystkim co tu się dzieje PRZEŻYWAM SUKCESY -tak jakby to były moje sukcesy.Podobnie jest z porażkami ..Tylko nie mogę czytać informacji o tym że ktoś odszedł TAKA INFORMACJA całkowicie mnie dołuje Staram się wówczas pielęgnować w sobie współczucie i proszę o siłę abym mógł to przetrwać .Ucieszyła mnie informacja o powrocie do aktywności na forum Kai.Będziemy bogatsi o jej doświadczenie.Tak więc dzielę życie pomiędzy rodzinę ,pracę chorobę .Czyli nuda .Dziś miałem mały sukces nie było bakterii w próbce oraz spadła mi kreatynina do poziomu 1,05.Nefrostomia przynosi skutek Jest dobrze a będzie lepiej Pozdrawiam cieplutko i serdecznie j.a
  • 9 lat temu
    Bolek i Janek- dziekuje za wsparcie !!! A co u Was ? Bolek to troche pisze , ale Ty Janku prawie nic... <3 <3
  • 9 lat temu
    Roza-lekarza nie bylo , albowiem maz sobie nie zyczyl i musialam odwolac. Faktycznie nie konsultowalam tego z nim , ale myslalam , ze recepty sa dla niego najwazniejsze. Powiedzial , ze poki co nie potrzebuje innych lekow niz te , ktore mozna kupic bez recepty. Reasumujac czeka mnie jednak wizyta w przychodni rodzinnej. Poza tym wszystko OK. Bylo tylko male spiecie bo moj maz przykuty do lozka,nagle postanowil , ze potrzebuje kontaktow rodzinno -towarzyskich , a ja mam teraz tendencje do prowadzenia zycia a'la pustelnik.Buziaki <3
  • Bolek , wspomagam Ciebie chociaz mentalnie. Odpoczywaj, jutro bedzie lepiej .
  • .
  • Eliee, może w cewce jest jakis stan zapalny i gdy wyplywa troche moczu nastepuje podraznienie i pojawia sie ból. Zdaje się ,że dzisiaj będzie wizyta domowa., to pewnie lekarz coś poradzi.Wiem ,że macie antybiotyk,ale różnie to bywa ,może cos do smarowania miejscowo? Jeżeli chodzi o Twoje dłonie ,to dobry jest krem Alantan ,a także maść z nagietka do kupienia w sklepie zielarskim. Pozdrawiam serdecznie .

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat