Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Marcela , dzieki. Ty tez badz dzielna <3
-
Witaj Zatroskana- moj maz tez zaczynal na Woloskiej. Nie mamy zlych doswiadczen, ale zawsze dobrze jest posluchac dwoch lekarzy. Podaje namiar na prof.Demkowa : tel +48 506 651 501.Dzien przyjec to wtorek. Wszystkiego dowiesz sie od Pani , ktora rejestruje wizyte. Tylko pamietaj, bardzo wazna jest pelna dokumentacja, czyli material, na ktorym bedzie mogl bazowac prof. // Pozdrawiam serdecznie.
-
Iwona to lepszej wiadomości nie mogło być aby tak dalej było żurawina suszona ci sie kłania do picia
Pozdrawaim
-
Marcela to bardzo dobra wiadomość
Worki dobiera się do skóry tu nie można sie sugerować daną firmą bo dla jednego będą dobre a drogiego będą odparzać czy uczulać w wyprawce szpitalnym będą próbki to je trzeba sprawdzić jakie są Dwa zależy jaka jest urostomia czy jest wypukła czy wklęsła Ja używam Coloplas wypukłe Dannsac Nowa .ConvaTec Mozesz podzwonić po firmach i oni przyślą próbki
-
Hi Elliee dzięki wielkie za odpowiedz! I szczerość! Niestety nie mam dostepu do dodatkowych badań a w Polsce będę dopiero w poniedziałek.Mam nadzieje ze twój maż powoli dochodz do siebie. I ze wszystko powoli się ustatkuje...Jeśli Możesz dać namiary na profesora Demkowa to będę bardzo wdzięczna.....Tato
Będzie pod opieka dr Wojciecha Rogowskiego w centralnym szpitalu klinicznym MSW. Czy ktoś ma może doświadczenia z tym szpitalem i dr Rogowskim i jego zespolem. Z tygo co wiem rodzice bardzo mu ufają i czuja ze bedą w dobrych rękach. Dzięki!
-
Iwona trzeba zrobic posiew moczu i auto biogram. Dobór antybiotyku i identyfikacja bakterii jest bardzo ważny. Ale to powinno być zrobione w szpitalu tym powiiatowym. Pozdrawiam serdecznie..ja
-
Witajcie kochani! Dziś byłam na USG i wszystko ok .Nerki i pęcherz czysty.Po prostu infekcja dróg moczowych ;)
Tylko ile jeszcze tych antybiotyków mam łykac?
Cieszę się że nic się niepokojącego nie dzieje. Ale z drugiej strony nie wiem jak mam walczyć z tą infekcją?
Dziękuję za wsparcie,dobrą radę .Jesteście fantastyczni.Trzymam kciuki za wszystkich walczących i wspierających w walce z tym potworem.
Iwona
-
Eliee to nie my jesteśmy chorzy tylko system. Pozdrawiam serdecznie. ja.
-
elliee -masz rację ludzie są cudownie, ostatnio ciągle tego doświadczam. Dobrze, że wszystko jest w porządku.
pozdrawiam i życzę powodzenia !!
-
Witam, moja mama jest już po operacji, ma się dobrze, wszystko poszło dobrze. Ma jeden woreczek. tak się cieszę, wierzę, ze szybko wróci do zdrówka.
Mam pytanie - bo dostaliśmy jakieś ulotki z tymi woreczkami - trio ostomy care... Generalnie może ktoś z Was mógłby napisać jakich worków używa? Jak szukać? na co zwrócić uwagę? Z góry dziękuję za pomoc ;)