Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • roza123 .Nie miałam jeszcze tomografu, pewnie będą mi robić. Dziękuje bardzo za wsparcie i ciepłe słowa. Pozdrawiam
  • Majka 6301, witam jeśli możesz napisać co w zamian masz przetokę czy inną formę. Strasznie sie boje tego poniedziałku. Jak wygląda taka rozmowa przed operacją ? Pozdrawiam
  • przejęta jestem z Bielska i również polecam Ci dr,Pliszka i Jarzmusa. Oni 3 lata temu mnie operowali- usuwali mi pęcherz miałam wtedy 47 lat. Wcześniej leczyłam się prywatnie u dwóch innych urologów ale przez dwa lata nie potrafili mnie porządnie zdiagnozować. Długo by opisywać.......... Jak trafiłam do wojewódzkiego to miałam już złośliwość G3. Trafiłaś w dobre ręce spokojnie poczekaj do poniedziałku na konsultację z którymś z nich, może zaproponują inne rozwiązania. Pozdrawiam
  • 9 lat temu
    przejęta dużo i długo by pisać. Ale jeśli masz ochotę porozmawiać to napisz swojego maila prześle Ci mój numer telefonu.Pozdrawiam
  • przejęta, żeby stwierdzic przerzuty to trzeba wykonac badania.Dobry radiolog , dobry sprzet juz sporo potrafią powiedzieć .Ale przy takich podejrzeniach, to wykonuje sie tomograf. Nic nie piszesz ,czy wykonywalas takie badania.Zabieg który przeszłaś, polega na usunieciu zmiany i przesłaniu jej do patomorfologa. On określa charakter zmiany , wielkość ,złośliwość.Wynik powinien zawierac koniecznie informacje o obecności mięśniówki i czy w niej są komórki rakowe. Dziwne, że telefonicznie przekazalo takie informacje i zostawili Ciebie przerażona .Normalnie to odbywa sie inaczej.Coś więcej można będzie powiedzieć dopiero w poniedziałek. Straszne ,że przez telefon wydają takie wyroki.Bądz dzielna i głowa do góry.
  • Witam roza123. wynik badania będę miała w poniedziałek . Jeśli chodzi o przerzuty to juz sama nie wiem czy lekarka powiedziała że je mam, czy że mogą być. Tylko że 25 tygodnia temu byłam w szpitalu robili mi badania i mówili żebym się nie przjmowala ze badania są dobre więc nie bardzo klei mi się to do kupy, dlaczego by nic nie znalezli chyba że nie chcieli powiedzieć a tylko mnie uspakajali sama już nie rozumiem.
  • Przejęta, witam serdecznie na forum.Napisz wyniki badań histop, by chyba dostałaś je do reki ? Napewno konieczna bedzie konsultacja, stawka jest zbyt wysoka. Wspominałas cos o przeżutach.Gdzie one sa ? Swoja drogą to granda guz pomylić z kamieniem i twierdzic, że w tak młodym wieku nie może byc nic złego.
  • Witam meegi1. Znam wszystkich lekarzy w szpitalu zresztą oni mnie tez. Znam ordynatora i wiem że to są dobrzy specjaliści, ale chciałabym zasięgnąc porady u jeszcze kogoś dobrego w tej specjalizacji. Ostatnio zabieg wykonywał dr. Jarzmus przy asyście pana ordynatora. Telefonicznie wynik badania podała mi dr. Salska i stwierdzenie usunąć pęcherz. Wszystkiego dowiem się w poniedziałek i mam nadzieje że będą mieli czas żeby mi to wszystko wyjaśnić, a nie przedstawią tylko terminy. Dla mnie usunięcie tak dużej ilości organów to jakaś tragedia. Może jest ktos kto miał usunięcie pęcherza i zrobioną przetokę. Tak bardzo chciałabym poznać, zobaczyć na wsłasne oczy kogoś kto musi z tym żyć i jest w podobnym wieku. Meggi1 mozesz mi opisac jak to było z twoim mężem jak to się zaczęlo jaki to guz. Zyczę mu dużo zdrowia. Pozdrawiam
  • Hej Roza ja faginie się czuje tabletkę łyknął i jest ok pogodę mam piękna już zakupy były jutro mogę gorzej czuć bo dziś działają jeszcze leki wczorajsze w kroplówce podawane Pozdrawia cię całuski <3 <3
  • Bolek dziekuje za miłe słowa . Jak sie dzisiaj czujesz?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat