Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Witajcie Mąż do 13 stycznia ma przerwę w radioterapii. Źle ją znosi. Przerwę ma z powodu krwiomoczu z prawej nerki, bólu tej nerki i gorączki. Ma brać przez ten czas antybiotyk. Pozdrawiam Was serdecznie
  • Beti jak jest jeden typ raka to chemia działa na całość chyba że są dwa rodzaje raka to musi być zastosowana inna chemia lub z dodatkami innej chemia ale to już decydują onkolodzy Chemia żabia wszystko co na potka na swej drodze a najbardziej żyły niszczy
  • Bolku ale przeciez moj tata ma rozsiana chorobe :( powiedz mi czy jezelo chemia dziala na guz na watrobe to zadziala na reszte? Czy na to moze dzialac a reszta rosnac?
  • Betibeti Ja ci moge powiedzieć że mój opis z TK jest czysty brak wznowy czy typu meta Tak mają racje i Ci mówili prawdę Tak że walczymy z gadem do końca nie ma innej opcji Pozdrawiam
  • A powiedzcie mi, zwlaszcza Ty Bolku... Jest szansa wyleczenia sie z przerzutow? Bylam z tatem w niemczech w charite i tam mowia ze jezeli znikna zupelnie ma 60-70% szans na wyelczenie calkowite... Dziwne...
  • 9 lat temu
    Cześć delek66 A jakiego specjaliste polecasz z Centrum Zdrowia w Otwocku? Nie wiem czy mój tata zdecyduje się na kolejna wizyte, bo mial ich juz chyba 6. I wszyscy specjaliscia są jedego zdania. Tata jest załamany. Mi też jest ciężko w to uwierzyć nadal.
  • 9 lat temu
    bolek1950 Do Warszawy mam okolo 150km do Checin tez. Moze trochę wiecej. Tata ma kontakt tylko z tymi dwoma specjalistami. I nie wiemy którego wybrać
  • .
  • Witam wszystkich Beti Wystarczy TK ale dokładniejszy jest RM ale czy dostaniesz skierowanie na RM Pozdrawiam
  • 9 lat temu
    Witam, Proszę o informacje, który szpital Państwo polecacie. Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. św. Rafała w Czerwonej Górze przy ul. Czerwona Góra 10 w Chęcinach gdzie przyjmuje dr. Lech Sobański, czy MSWiA w Warszawie gdzie przyjmuje dr. Władysławem Małek. Tata waha się pomiędzy tymi dwoma placówkami. Proszę o informację pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat