Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
USG nigdy nie określi typu nowotworu, tylko badanie histopatologiczne wycinka z guza daje na to odpowiedź. Muszą wejść do pęcherza i pobrać wycinki. Wbrew pozorom ten zabieg nie jest bardzo obciążajacy, często następnego dnia jest się w domu. Mąż zazwyczaj 3. dnia po TURbT szedł już do pracy.
-
dziękuje za odpowiedz:) mogłabym jeszcze prosic o jakies naturalne suplementy,leki ,jedzenie,które mogą wspomoc w tej chorobie? i chciałam jeszcze spytac czy takie usg moze wyskazac,że to brodawczak czy inny typ?czy to dopiero wiadomo na pewno w czasie operacji?
-
dziękuje za odpowiedz:) mogłabym jeszcze prosic o jakies naturalne suplementy,leki ,jedzenie,które mogą wspomoc w tej chorobie? i chciałam jeszcze spytac czy takie usg moze wyskazac,że to brodawczak czy inny typ?czy to dopiero wiadomo na pewno w czasie operacji?
-
Befungin jest legalnym lekiem, a właściwie suplementem. Jednak radzę zasięgnąć porady lekarza przed stosowaniem czegokolwiek u pacjenta onkologiczego. . I tu na forum nie ma Panów i Pan, wszyscy jesteśmy na "Ty" że sobą :). Pozdrawiam!
-
Pani Gaju o to mi chodzi http://allegro.pl/befungin-czarna-huba-oryginalny-z-apteki-rosja-i5969895840.html wiem wiem ja chce tylko wspomóc to wszystko:)
-
Majaajsza, nie ma ziołowego leku na raka. Są jedynie wspomagające. I uwaga, huba jest trująca. Tobie pewnie chodzi o czyr brzozowy lub czage, inaczej włóknouszek ukośny. W Polsce pod ochroną i trudno dostępny. Ja to dla męża sprowadziłam z Rosji.
-
niestety wiem,ze nic nie pomoże prócz operacji,ale chciałabym jakoś to wszystko wspomóc czym sie da
-
niestety wiem,ze nic nie pomoże prócz operacji,ale chciałabym jakoś to wszystko wspomóc czym sie da
-
-