Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Ja również Pozdrawiam i zdrowia życzę .
-
Tosia to już jesteś w domu
Pozdrawiam
-
Dzięki Bolku. Mąż ma gada usadowionego w szyi pęcherza.
-
Tosia coś musi tamować mocz Jak jak nie bierze antybiotyku to 50 gr koniku i gorąca kąpiel picie żurawiny No chyba że gad siedzi na zaworze przepustu moczu ale takie objawy miałem nie pamiętam już jakie leki brałem Poszukam w dokumentach to ci powiem
-
Dodam jeszcze ,że rano jak idzie do toalety oddać mocz po nocy,to siedzi z 10 minut zanim zacznie się mikcja,musi strasznie przeć ,to mu właśnie sprawia największy ból.
-
Bolku!
Mąż od kilku dni na przeciwbólowych,nospę też bierze(zalecenie urologa). Mimo wszystko ból się utrzymuje.A gołym okiem nie widać krwi w moczu,tylko w badaniach wychodzi...
-
Witaj Tosia 42
Tak może być zapalenie cewki lub może spływać większy kawałek krwiomoczu z zbrylona krew i to daje takie bule Podaj coś rozkurczowego np No-ospa i przeciw bólowe i dużo pici
-
Witam wszystkich w ten słoneczny dzień!
Chciałabym zapytać o taką rzecz,a mianowicie mój mąż od dwóch dni ma bolesne pieczenie w cewce ale mówi,że tak głęboko,w środku..Czy to może być postęp choroby? Zrobiliśmy badania moczu czy to nie zapalenie dróg moczowych ale wyniki są dobre,oprócz dużej ilości czewronych krwinek,co podobno normalne przy raku pęcherza,stąd krwinkomocz.
Może błahe to pytanie ale mnie nurtuje ten jego nagły ból...
-
Majaajsza, w przebiegu choroby różne rzeczy mogą się wydarzyć, również z przyczyn psychosomatycznych, a nie tylko jako objawy choroby podstawowej. Najlepiej zapytać o to lekarza prowadzącego. Mogą to być nawet objawy depresji.
-
możliwe,żeby przy tej chorobie występowało osłabienie organizmu,zawroty głowy itp?prosze o odpowiedz:(