Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Tosia42 - popieram Bolka, należy konsultować się w dobrych ośrodkach. Wbrew pozorom wcale nietrudno nawiązać z nimi kontakt. Wystarczy wynik histopatologiczny po ostatnim TURBT, czasem wynik RM albo TK, wykonujesz telefon i umawiasz się na wizytę konsultacyjną. Mój mąż jest już 18 m-cy po operacji radykalnej, ma sztuczny pęcherz, wrócił do pracy. Wyniki są dobre. Oddział Urologii Europejskiego Centrum Zdrowia w Otwocku zawsze będę polecała i wychwalała pod niebiosa :)
-
majaajsza na spokojnie można czekać bo w tej chwili to nie masz chyba wyniku jaki to jest gad Majaajsza tu jesteśmy wszyscy równi i nie ma żadnego Pan Pani jesteśmy na ty.
-
Panie Bolku czyli nie ma jeszcze powodu do obaw z tego tytułu,że jeszcze go do tego onkologa nie skierowal?:)
-
Witam. Czy ktos moze polecic dobrego onkologia? Ktoś polecił mi placowke w Waliszewie dr. Chudzik oraz dr. Chwalińskiego. Prosba o informacje. I kontakt do prywatnego gabinetu dr. Chwalińskiego.
-
majaajsza
Jak jest dobry urolog to będzie leczy pęcherz Jak wytnie guzy to będzie wynik HP i dopiero będzie podejmowane dalsze leczenie Morze zlecić wlewki BCG lub Mitomycynę c] lub skierować do onkologa to jeszcze czasu upłynie
-
a mam jeszcze pytanie,jak tata poszedł do urologa (bardzo dobry lekarz) i ten powiedział,że mozna najpierw powycinać guzy bez radykalnego usunięcia pęcherza-to trzeba isc jeszcze na konsultacje do onkologa czy on by w razie czego skierowal?
-
Gratuluję że się Tobie udało.
-
Tak to jest silniejsze od naszej psychiki że trzeba palić ja rzucałem kilka razy i znów palile ale tabex mi pomógł po 4 dniach już nie paliłem chodzi do dziś papierosy za mną chodzą a juz 2 lata nie palę
-
Tabletki brał chyba wszystkie jakie są dostępne.Powiem Ci Bolku że z obserwacji widzę że to trzeba chcieć rzucić a on mówi że nie chce.Nie pije więc chociaż sobie zapali-tak mówi.po pierwszym Turbt jeszcze go znieczulenie nie puściło,nogi miał jak z waty ,z cewnikiem i workiem w ręku zjechał z 6 piętra na papierosa,ledwo stał na nogach...
-
Tosia Nigdy nie wież jednemu lekarzowi Ja już bym dawno piach gryz jak mie leczyli na piasek w nerkach a okazało sie że nerki były czyste a pęcherz był zajęty trzech urologów powiedziało ze pęcherz do wycięcia a czwarty mówi leczymy zawsze zdążymy usunąć i tak bylo za co i mm jestem bardzo wdzięczny do dziś jestem z nimi Ja faiki rzuciłem po operacji pęcherza a zacząłem brać chemie A cały czas paliłem i o tym wiedzieli lekarze bo sie nie zapierałem jede z moich lekarzy też palił to miałem wytłumaczenie że on pali Kup mężowi tabletki Tabexi żuci palenie
:)