Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Asia98, chyba jesteśmy obie w podobnej sytuacji. Ja dostaję wariacji. Dobrze, że jest to forum, ja jak poczytam co mi tutaj piszą Ci kochani ludzi na trochę się uspokajam. Najgorsze są te myśli, jak to będzie po....czy dam sobie radę. Tak bardzo kocham męża, jesteśmy małżeństwem 36 lat, a ja patrzę na męża i widzę tego młodego chłopaka z burzą loków na głowie, który nosił mnie na rękach.......
  • Asia Ja się leczę we Wrocławiu nie znam go osobiście słyszałem że jest dobry jeśli chcesz to mogę ci pomóż którzy pracują w dobrym szpitalu To jeden z nich Dr n. med. Bartosz znam go dobrze A na razie to czekaj tak jak Pisze Agnieszka76 bo z tych wpisów to wariacji dostaniesz
  • 9 lat temu
    a zna ktoś może doktora Kołaczyka z Wrocławia?jestem z daleka ale słyszałam o tym lekarzu,że dobry
  • Asia 98 Tak to jest normalka bo może nie trzeba będzie odrazu wycinać pęcherza to już należy do decyzji urologa i wyników na razie poczekai Jak to jest aż 8 sztuk to bardzo dużo
  • 9 lat temu
    czy jak guzów jest dużo a lekarz zaproponował na początek wycięcie ich zamiast pęcherza to jest normalne?dużo czytałam na ten temat i widziałam ten zapis po cystoskopi to tych guzów jest z 8..niby lekarz bardzo dobry i ordynator ale dziwne mi sie to wydaje..pomóżcie..i zdrówka dla was i waszych bliskich <3
  • Sawisia49 co do guza to nie to samo co nacieki i może dlatego lekarz chce się tego pozbyć by dalej to paskudztwo się nie rozprzestrzeniało a potem chemia jako uzupełnienie. :)Wszystko będzie dobrze nie ma co się zamartwiać.Trzymajcie się ciepło :D <3
  • Agnieszko i Moniko. Mąż ma nacieki na pęcherzu moczowym przechodzące na prostatę, czy nacieki to, to samo co guz? dlatego też lekarz chce mu to wszystko usunąć razem z węzłami chłonnymi.
  • Sawusia49 ja w 100% zgadzam się z Agnieszką76,skoro lekarz zleca operację przed chemią to znaczy że guz jest nieduży i można go wyciąć a potem zastosować chemię jako uzupełniającą.A co do diety przed operacją to chyba nie trzeba ale to tylko moje zdanie i mogę się mylić .Lecz gdyby była taka konieczność to na pewno by poinformował.Pozdrawiam :)
  • Kochani, a tak odnośnie diety. Czy przed operacją, to znaczy teraz, trzeba jakoś specjalnie się odżywiać? Jednak pestki z moreli odpadają, mój mąż, trzecimi ząbkami ich nie zgryzie.
  • 9 lat temu
    Sawusia49 co do podania chemi przed operacja są różne opinie. Lekarz mojego taty powiedzial, że trzeba ratować życie a nie eksperymentrowac. Bo nowotwor jest złośliwy.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat