Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Asia Jak nie ma wyniku HP to jest niewiadoma co to za guz jest nie wiem co wam powiedzą i jaki to będzie zabieg ??
  • 9 lat temu
    na karcie lekarz napisał; nowotwór o nieokreślonym charakterze..o co chodzi..i ze zadzwonią we wtorek...
  • Lilith,Bolku! Dziękuję za odpowiedzi. Trochę się uspokoiłam.mam nadzieję że wizyta u urologa-onkologa we wtorek rozwieje zupełnie moje obawy. Pozdrawiam.
  • Tosia Tu lilith ma rację tylko USG można sprawdzić co jest takie coś miałem i to była przepuklina pachwinowa wyczuwalny był guzek
  • Tosia42, jak najbardziej. Powiększenie się węzła chłonnego nie zawsze świadczy o przerzucie nowotworowym. Wszelkie wątpliwości powinno rozwiać USG, biopsja, czy inne badanie. (To nie mój wątek, ale...odpowiadam.)
  • Bolku! To nie przepuklina,to węzeł,napewno,chodzi mi o to czy samo to że jest wyczuwalny,powiekszony może świadczyć np.o stanie zapalnym,a niekoniecznie o przerzucie.
  • Tosia jest takie coś jak przepuklina pachwinowa i to może być wyczuwalne w samym zgięciu i możne być odczuwalny bule nie koniecznie
  • Kochani! Dzieją się rzeczy,które nie powinny mieć miejsca,to nie do pomyślenia żeby zaginął wynik! Mąż we wtorek jedzie na konsultację do Centrum Onkologii w Bydgoszczy, stres już bierze górę , wiem że nie ma co panikować na zapas ale to silniejsze ode mnie. Czy możecie mi powiedzieć czy powiększony węzeł chłonny w pachwinie może być objawem przerzutu? Wczoraj mąż wyczuł ,tak na oko ma 1,5cm.
  • Asia anie było innych szpitali są dobre szpitale we Wrocławiu i jest w czym wybrać Nie wszystko złoto co się świeć tak i szpitale prywatne też maja bałagan A czy pobrali wycinki
  • 9 lat temu
    ehh no własnie..we wtorek ma pani dzwonic,zeby date operacji ustalic. Wycinek był pobierany prywatnie,wiec tym bardziej taka sytuacja nie powinna miec miejsca..

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat