Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Asia
Jak nie ma wyniku HP to jest niewiadoma co to za guz jest nie wiem co wam powiedzą i jaki to będzie zabieg ??
-
na karcie lekarz napisał; nowotwór o nieokreślonym charakterze..o co chodzi..i ze zadzwonią we wtorek...
-
Lilith,Bolku!
Dziękuję za odpowiedzi. Trochę się uspokoiłam.mam nadzieję że wizyta u urologa-onkologa we wtorek rozwieje zupełnie moje obawy.
Pozdrawiam.
-
Tosia Tu lilith ma rację tylko USG można sprawdzić co jest takie coś miałem i to była przepuklina pachwinowa wyczuwalny był guzek
-
Tosia42, jak najbardziej. Powiększenie się węzła chłonnego nie zawsze świadczy o przerzucie nowotworowym. Wszelkie wątpliwości powinno rozwiać USG, biopsja, czy inne badanie. (To nie mój wątek, ale...odpowiadam.)
-
Bolku!
To nie przepuklina,to węzeł,napewno,chodzi mi o to czy samo to że jest wyczuwalny,powiekszony może świadczyć np.o stanie zapalnym,a niekoniecznie o przerzucie.
-
Tosia jest takie coś jak przepuklina pachwinowa i to może być wyczuwalne w samym zgięciu i możne być odczuwalny bule nie koniecznie
-
Kochani!
Dzieją się rzeczy,które nie powinny mieć miejsca,to nie do pomyślenia żeby zaginął wynik!
Mąż we wtorek jedzie na konsultację do Centrum Onkologii w Bydgoszczy, stres już bierze górę , wiem że nie ma co panikować na zapas ale to silniejsze ode mnie.
Czy możecie mi powiedzieć czy powiększony węzeł chłonny w pachwinie może być objawem przerzutu? Wczoraj mąż wyczuł ,tak na oko ma 1,5cm.
-
Asia anie było innych szpitali są dobre szpitale we Wrocławiu i jest w czym wybrać Nie wszystko złoto co się świeć tak i szpitale prywatne też maja bałagan A czy pobrali wycinki
-
ehh no własnie..we wtorek ma pani dzwonic,zeby date operacji ustalic. Wycinek był pobierany prywatnie,wiec tym bardziej taka sytuacja nie powinna miec miejsca..