Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    dwa lekarze są za wycięciem guzów a jeden na początku po samym usg mowil ze nie wie co bedzie lepsze czy pecherz caly czy najpierw guzy
  • 9 lat temu
    eh jak myslicie lepiej wyciąć te guzy tak jak lekarze chcą czy od razu zapobiegawczo pęcherz?//..
  • 9 lat temu
    eh jak myslicie lepiej wyciąć te guzy tak jak lekarze chcą czy od razu zapobiegawczo pęcherz?//..
  • Dona1955, jestem tu nowa, ale składam Ci wyrazy szczerego współczucia.
  • Witam wszystkich, nie pisałam w tym tygodniu bo nie miałam czasu i siły na to ,musiałam pozałatwiać do końca sprawy pogrzebowe i inne, w sobotę pogoda dopisała,było ciepło i słoneczko,a że to sobota to wszyscy mieli wolne więc na pogrzebie było naprawdę bardzo dużo ludzi,były akurat rekolekcje w parafii więc msze prowadziło 2 księży,urna najładniejsza i morze wieńcy i kwiatów,a później stypa bezalkoholowa na 40 osób, ale to wszystko nic skoro człowieka nie ma ,gdyby dożył do 07.03 to miałby 60-te urodziny,w domu cisza i pustka, wymyślam sobie zajęcie i robię generalne porządki we wszystkich mieszkaniach po kolei i we wszystkich szafach i szafkach,jeśli chodzi o moje zdrowie to nawalają mi nogi ,są trochę spuchnięte w kostkach i bolą, Heńku nie żałuj że zrobiłeś operację za wcześnie bo dzięki temu jesteś i będziesz zdrowy , nie potrzebna była dla nas chemia, węzły były czyste czyli rak został usunięty w całości, nie zdążył się rozsiać i rozrosnąć a życie bez pęcherza jest całkiem normalne,czasem zapominam że go nie mam, żyję normalnie,wszystko robię jak przedtem i dziękuję Bogu że zdążyłam wyrzucić raka razem z pęcherzem i żyję, Ludzie zastanawiają się czy usunąć pęcherz i boją się tego ale nie zdają sobie sprawy że to jest jedyny sposób na wyzdrowienie, na życie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę zdrowia.
  • Sawusia, Z tego co wiem ta literka "a" oznacza naciek na prostatę,a u kobiet na pochwę lub macicę.
  • http://eurologia.pl/g/143,klasyfikacja-tnm http://www.przeglad-urologiczny.pl/artykul.php?2258
  • Heńku, a T4a, to co oznacza???????tam jest ta literka a......czyli biopsja określi G czyli złosliwość, a tomograf M lub N przerzuty??
  • Kochani, czytam i czytam Wasze posty i może mi powiecie, czy nacieki na pęcherz i prostatę to jest to samo co guz?? Mąż ma na karcie wypisowej ze szpitala określenie T4a, Wy macie jeszcze jakieś G i M, czy to są oznakowania wyników biopsji na które czekamy? i tak na koniec, jeśli byłaby możliwość wyboru która opcja jest lepsza, urostomia, czy pęcherz z jelita?
  • Moi drodzy, Jestem wdzięczna za te informacje,oswajam się myślą o radykalnej,choć wiem,że najpierw będzie turb. Heńku,napewno poczytam.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat