dwa lekarze są za wycięciem guzów a jeden na początku po samym usg mowil ze nie wie co bedzie lepsze czy pecherz caly czy najpierw guzy
eh jak myslicie lepiej wyciąć te guzy tak jak lekarze chcą czy od razu zapobiegawczo pęcherz?//..
eh jak myslicie lepiej wyciąć te guzy tak jak lekarze chcą czy od razu zapobiegawczo pęcherz?//..
Dona1955, jestem tu nowa, ale składam Ci wyrazy szczerego współczucia.
Witam wszystkich, nie pisałam w tym tygodniu bo nie miałam czasu i siły na to ,musiałam pozałatwiać do końca sprawy pogrzebowe i inne, w sobotę pogoda dopisała,było ciepło i słoneczko,a że to sobota to wszyscy mieli wolne więc na pogrzebie było naprawdę bardzo dużo ludzi,były akurat rekolekcje w parafii więc msze prowadziło 2 księży,urna najładniejsza i morze wieńcy i kwiatów,a później stypa bezalkoholowa na 40 osób, ale to wszystko nic skoro człowieka nie ma ,gdyby dożył do 07.03 to miałby 60-te urodziny,w domu cisza i pustka, wymyślam sobie zajęcie i robię generalne porządki we wszystkich mieszkaniach po kolei i we wszystkich szafach i szafkach,jeśli chodzi o moje zdrowie to nawalają mi nogi ,są trochę spuchnięte w kostkach i bolą,
Heńku nie żałuj że zrobiłeś operację za wcześnie bo dzięki temu jesteś i będziesz zdrowy , nie potrzebna była dla nas chemia, węzły były czyste czyli rak został usunięty w całości, nie zdążył się rozsiać i rozrosnąć a życie bez pęcherza jest całkiem normalne,czasem zapominam że go nie mam, żyję normalnie,wszystko robię jak przedtem i dziękuję Bogu że zdążyłam wyrzucić raka razem z pęcherzem i żyję,
Ludzie zastanawiają się czy usunąć pęcherz i boją się tego ale nie zdają sobie sprawy że to jest jedyny sposób na wyzdrowienie, na życie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę zdrowia.
Sawusia,
Z tego co wiem ta literka "a" oznacza naciek na prostatę,a u kobiet na pochwę lub macicę.
http://eurologia.pl/g/143,klasyfikacja-tnm
http://www.przeglad-urologiczny.pl/artykul.php?2258
Heńku, a T4a, to co oznacza???????tam jest ta literka a......czyli biopsja określi G czyli złosliwość, a tomograf M lub N przerzuty??
Kochani, czytam i czytam Wasze posty i może mi powiecie, czy nacieki na pęcherz i prostatę to jest to samo co guz?? Mąż ma na karcie wypisowej ze szpitala określenie T4a, Wy macie jeszcze jakieś G i M, czy to są oznakowania wyników biopsji na które czekamy? i tak na koniec, jeśli byłaby możliwość wyboru która opcja jest lepsza, urostomia, czy pęcherz z jelita?
Moi drodzy,
Jestem wdzięczna za te informacje,oswajam się myślą o radykalnej,choć wiem,że najpierw będzie turb.
Heńku,napewno poczytam.